Prins Harry over het overlijden van Diana: ‘Ik heb nooit verwerkt wat er gebeurd is’

Het is ongelofelijk maar waar: het is inmiddels bijna 20 jaar geleden dat prinses Diana is overleden. In die 20 jaar hee...

Het is ongelofelijk maar waar: het is inmiddels bijna 20 jaar geleden dat prinses Diana is overleden. In die 20 jaar heeft prins Harry amper en public gesproken over de dood van zijn moeder, maar nu wil hij wél het één en ander kwijt. Tijdens een heel persoonlijk interview laat Harry het volgende los.

Hij was slechts 12 jaar toen hij te horen kreeg dat zijn moeder was verongelukt. Een verschrikkelijk gebeurtenis waar Harry het grootste deel van zijn leven vooral niet aan wilde denken, zo vertelt hij nu. In ‘Prince Harry in Africa’ deelt de royal wat voor impact het op zijn leven heeft gemaakt.

“Ik stopte mijn hoofd in het zand. Ik heb nooit echt verwerkt wat er gebeurd is. Mijn emoties had ik diep begraven. Een groot deel van mijn leven wilde ik er niet eens over nadenken”, vertelt Harry. Hij vervolgt: “Ik moet iets van mijn eigen leven maken. Ik verzette me vaak en ontkende het. Mijn moeder is gestorven toen ik klein was en ik wilde niet in die positie zitten. Het geeft mij nu energie dat ik het geluk heb om het verschil te kunnen maken.” En dat doet ‘ie zeker door zich in te zetten als vrijwilliger, net zoals Diana graag deed. Daarin kan Harry zijn ziel en zaligheid in kwijt én weet hij dat hij zijn moeder op deze manier trots maakt.

Bekijk hier een deel van het interview:

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws