6 dingen die je nog niet wist over champagne

Oud en nieuw staat voor de deur en dat betekent dat je om klokslag 00.00 uur mag proosten met champagne op het nieuwe ja...

Lees ook

Oud en nieuw staat voor de deur en dat betekent dat je om klokslag 00.00 uur mag proosten met champagne op het nieuwe jaar. Je hebt het vast al vele malen gedronken, maar wedden dat er genoeg feitjes zijn over de feestelijkste drank die jij nog niet wist?

1. Marilyn Monroe was gek op champagne

Ze hield er zelfs zó van dat ze ooit een bad heeft laten vullen met de inhoud van 350 flessen (!) champagne.

2. Het is goed voor je

Volgens een studie van de University of Reading hebben je hersenen er profijt van als je drie glazen champagne per week drinkt. De gezondheid van je brein zou erop vooruit gaan en het zou beschermen tegen geheugenverlies. Lees er hier meer over.

3. Het zou prima werken als schoenpoets

Naar verluidt gebruikte de Britse elite in de negentiende eeuw champagne om hun schoenen mee te poetsen. Zonde vinden wij dat… 4/ Er zitten zo’n 49 miljoen bubbels in één fles En hoe kleiner de bubbels, hoe beter de kwaliteit.

5. Champagne doet het goed onder de tennissers

Tijdens Wimbledon wordt er heel wat champagne ingekocht: zo’n 28.000 flessen per toernooi.

6. Drink het eens met kaas

Als je dacht dat je het beste rode wijn of port bij een kaasplank kunt serveren, heb je het mis. Roséchampagne is een heerlijke drank om te combineren met brie, en een kaas als parmezaan smaakt goed bij gewone champagne. Cheers!

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook