Filmster Debbie Reynolds overlijdt dag na dood dochter Carrie Fisher

De 84-jarige actrice Debbie Reynolds (midden) is ruim een dag na de dood van haar dochter Carrie Fisher (links) overlede...

Lees ook

De 84-jarige actrice Debbie Reynolds (midden) is ruim een dag na de dood van haar dochter Carrie Fisher (links) overleden aan de gevolgen van een beroerte.

Debbie was bij haar zoon Todd om de begrafenis van Carrie te regelen toen ze benauwd werd. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze is overleden aan vermoedelijk een hartstilstand. Reynolds was zwaar aangeslagen door de dood van haar dochter. Met Carrie had ze jarenlang een moeizame relatie, vooral toen Fisher nog zwaar aan de drugs was. Carrie schreef het script van Postcards of the Edge, in 1990 verfilmd met Meryl Streep als Carrie en Shirley MacLaine als Debbie, over hun onderlinge verhouding. Later verzoenden ze zich en waren ze dol op elkaar. “Ze wilde bij Carrie zijn,” aldus haar zoon, Todd Fisher. Actrice Billie Lourd (rechts) is in twee dagen tijd nu aan moeder en haar oma verloren.

Jaren ’60 icoon

Debbie Reynolds werd in 1952 bekend door haar rol in de film Singin’ in the Rain, met daarin het wereldberoemde nummer ‘Goodmorning’. Later speelde ze onder andere de moeder van Grace in de serie Will & Grace. Ze stond daarnaast in het theater. In 2014 ontving ze een ‘Lifetime Achievement Award’ van het Screen Actors Guild. Ze stond bekend als een flamboyante persoonlijkheid en verzamelde een enorme collectie Hollywood memorabilia die ze in een museum onderbracht. Reynolds was er kapot van toen dat dat failliet ging en de collectie, waaronder de opwaaiende jurk van Marilyn Monroe uit The Seven Year Itch, uit elkaar viel. Ook haar hotel en casino in Las Vegas gingen failliet.

Vete met Liz Taylor 

© ANP

Carrie trouwde drie keer, het eerst met Eddie Fisher (midden), met wie ze Carrie en Todd kreeg. Het huwelijk liep stuk toen Eddie een affaire had met Elizabeth Taylor (links), destijds een goede vriendin van Debbie. Het leverde het Hollywoodschandaal van 1959 op. Eddie raakte zijn show kwijt en de dames vervielen in een tien jaar durende vete. Debbie en Elizabeth legden het rond 1970 bij toen ze samen van New York naar Londen reisden op passagiersschip Queen Elizabeth. Door de gokverslaving en beroerde investeringen van haar tweede man Harry Karl raakte Debbie in zwaar weer. Haar derde huwelijk met Richard Hamlett duurde slechts twee jaar, waarna ze de mannen afzwoer.

Lees ook: 

Openingsfoto © Ethan Miller / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook