William en Kate verhuizen terug naar Londen

Lang heeft de plattelandsidylle in Norfolk niet geduurd. De hertog en hertogin van Cambridge verhuizen binnenkort terug...

Lees ook

Lang heeft de plattelandsidylle in Norfolk niet geduurd. De hertog en hertogin van Cambridge verhuizen binnenkort terug naar Londen, volgens de Daily Mail.

Het plan is om van Kensington Palace hun hoofdresidentie te maken. Anmer Hall, waar ze nu wonen, zal in de toekomst hun buitenhuis worden. De Cambridge’jes hebben prins George (3) ingeschreven op Wetherby School (schoolgeld 7634 euro per jaar), die vlakbij het paleis is gevestigd. Zowel prins William als prins Harry hebben op deze ‘pre-prep school’ gezeten, die een soort inleiding tot het basisonderwijs is. 

Next stop: Eton

1990 © Julian Parker / Getty Images

Wetherby is een jongensschool met ongeveer 250 leerlingen, waarvan de meesten later doorstromen naar Eton, St. Paul’s of Westminster. Acteur Hugh Grant, musicalmagnaat Andrew Lloyd Webber en Downton Abbey-schrijver Julian Fellowes hebben er ook allemaal opgezeten. George’s uniform wordt straks een grijs met rood afgezette blazer met een rode das en een grijze pet, identiek aan wat William en Harry hier dragen.

Full time royals

© Chris Jackson / Getty Images

Duidelijk is dat de hertog en hertogin meer taken van de Queen zullen gaan overnemen en zich ook meer willen richten op hun Royal Foundation. Het heeft grote consequenties voor het gezin. Niet alleen zullen ze het dagelijks leven op Anmer Hall moeten opgegeven, William zal ook een beslissing moeten nemen over zijn werk als piloot van de traumaheli van de East Anglian Air Ambulance Service. Zijn contract loopt in maart af, bronnen zeggen tegen de Daily Telegraph dat de prins tot aan de zomer zou willen doorgaan met zijn werk. Dat zou betekenen dat ze in de zomer kunnen verhuizen en George in het nieuwe schooljaar op Wetherby kan beginnen.

Lees ook:

Openingsbeeld © Danny Martindale / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook