Brekend: zanger George Michael overleden

Britse popzanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgever, volgens de BBC, die laat we...

Lees ook

Britse popzanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgever, volgens de BBC, die laat weten dat het oud-lid van de band Wham vredig thuis in Goring-on-Thames is gestorven.

Het is niet bekend waar Michael precies door is komen te overlijden, maar de politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn. “Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode“, is de officiële verklaring van zijn publicist, die vraagt de privacy van de familie te respecteren.

De zanger was bekend van liedjes met de band Wham! als ‘Careless Whisper’ en ‘Wake Me Up Before You Go-Go.’ In totaal wist de zanger, geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou, ruim 100 miljoen albums te verkopen tijdens een carrière van bijna veertig jaar. Hij kampte in het verleden met een drank- en drugsverslaving waarvoor hij zelfs korte tijd in de gevangenis belandde. George Michael had een zwakke gezondheid. In 2011 stierf hij bijna aan een longontsteking en zei hij later zelf dat het ‘kantje boord’ was geweest.

UPDATE Volgens George’s manager Michael Lippman werd de zanger ‘vredig’ in bed aangetroffen en is hij vermoedelijk overleden aan een hartstilstand. Uit een foto die in september is genomen, valt op te maken dat het toen al niet goed ging met de zanger.

 ‘Outside’

‘Outside’ was de song waarmee George Michael met veel plezier afrekende met alle speculaties over zijn geaardheid, na in 1998 in Californië te zijn gearresteerd voor onzedelijk gedrag. Het was een van zijn lievelingsliedjes: “Het voelde zo goed om de draak te steken met iets dat zo werd opgeblazen,” zei hij erover.  

10 George Michael quotes

“In de waarheid zit geen troost, alleen verdriet.”

“Ik heb nooit enige etnische connectie tussen mij en de Grieken gevoeld, behalve dan dat ik heel harig ben.”

“Ik heb het publiek dat ik verdien. Of ik heb tenminste het publiek dat staat voor mensen die ik graag mag.”

“Alles ging me voor de wind. Ik marcheerde vrolijk de geschiedenisboeken in. En toen stortte mijn hele wereld in.”

“Mijn depressie aan het einde van Wham! kwam doordat ik besefte dat gay was, niet bi.”

“Ik heb nooit over mijn seksualiteit gedacht als goed of fout. Voor mij was het altijd een zaak van de juiste persoon vinden.”  

“De ster-tegen-wil-en-dank bestaat niet.”

“De hele business is gebouwd op ego, ijdelheid, zelfbevrediging en het zou idioot zijn om te doen alsof dat niet zo is.”

“Celebrity’s en geheimen gaan niet goed samen. Uiteindelijk krijgen de klootzakken je altijd te pakken.”

“Ik geloof nog altijd dat muziek een van de grootste geschenken is die God aan de mensheid heeft gegeven.”

Laatste nieuws

Zie ook