Leuk: binnenkijken bij koning Filip!

Heel leuk van de Belgische koning: reporter Finn (9) van het kindernieuws Karrewiet mocht langskomen en kreeg een persoo...

Lees ook

Heel leuk van de Belgische koning: reporter Finn (9) van het kindernieuws Karrewiet mocht langskomen en kreeg een persoonlijke rondleiding van Zijne Majesteit.

Het was de eerste keer dat hij als koning een interview geeft. “Normaal geeft de regerende koning nooit interviews,” zegt de paleiswoordvoerster. “In België mag de koning zijn mening niet openbaar verkondigen. Maar dit was iets anders. Kinderen stellen onschuldige vragen, zoals: Kijkt u ook tv? Daarom kon het deze keer wel.”

De vragen die de vorst moest beantwoorden waren inderdaad onschuldig. Zo wou Finn weten wat hij van plan was tijdens de vakantie. ‘We gaan met de familie op vakantie, een beetje sporten’, zei hij zonder verder te specificeren. ‘De kinderen komen van de examens terug, en moeten wat ontspannen.’ Koning Filip gaf ook toe al een cadeau voor de koningin te hebben, maar hij wou dat de inhoud een verrassing bleef voor Mathilde.

Interessante job 

Filip, van nature nogal verlegen, kwam heel vriendelijk en ontspannen over. Het leukste aan koning zijn is volgens Filip ‘dat ik zoveel interessante mensen kan ontmoeten, zoals jou’. Ook ‘het vertegenwoordigen van ons land in het buitenland’ noemde hij als het meest positieve aan koning zijn. Als wens voor 2017 liet koning Filip liet alvast weten dat hij kinderen ‘een mooi en succesvol jaar’ toewenst. ‘Ik hoop dat ze gelukkig worden, goed studeren, veel spelen, en nu een goede vakantie hebben’. Het hele interview zie je hier. Jeugdjournaal? Actie!

Lees ook

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook