Star Wars-icoon Carrie Fisher getroffen door zware hartaanval

Carrie Fisher (60), de actrice die bekend werd door haar rol van prinses Leia in 'Star Wars', is getroffen door een zwar...

Lees ook

Carrie Fisher (60), de actrice die bekend werd door haar rol van prinses Leia in ‘Star Wars’, is getroffen door een zware hartaanval. Volgens showbizzsite TMZ gebeurde dat tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles.

Carrie reist de wereld rond voor promotie van haar memoires ‘The Princess Diarist’. Vijftien minuten voor de United Airlines vlucht op de luchthaven van Los Angeles zou landen werd de actrice onwel. Passagiers met een medische achtergrond verleenden eerste hulp en hielpen met reanimatie. Volgens een passagier aan boord ‘ademde Fisher een minuut of tien niet meer’ en moest er een kwartier worden gereanimeerd voor haar hart weer op gang kwam. Nadat het toestel was geland, werd Carrie met spoed naar het UCLA Medical Center gebracht. Volgens ooggetuigen was ze ‘niet aanspreekbaar’ en droeg ze een zuurstofmasker. Haar toestand is kritiek.

Prinses Leia

1977 © ANP

Carrie Fisher speelde viermaal mee in ‘Star Wars’ en was destijds het droommeisje voor een hele generatie SF-liefhebbers. Ook in de nieuwste Star Warsfilm uit 2015 was ze te zien. Ze overleefde alcoholisme, een drugsverslaving depressie en een bipolaire stoornis. Hopelijk zal ze ook 2016 overleven. 

UPDATE

– Carrie’s dochter Billie Lourd (24) is bij haar. 

– Volgens Carrie’s broer Todd Fisher is Carrie’s toestand inmiddels stabiel, maar “er is verder geen nieuws van de artsen. Geen goed nieuws en geen slecht nieuws.”

 

Laatste nieuws

Zie ook