Extravagantie ten top: zoveel kost het duurste parfum ter wereld

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze...

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze ermee aan moeten. Een auto kopen van twee ton? Geen probleem. Een kast vol met Hermès tassen? Eerder regel dan uitzondering. Deze week in de rubriek ‘Extravagantie ten top’: het duurste parfum ter wereld.

Een grote fles Chanel N°5 is voor sommigen meer dan genoeg, maar wie echt op stand leeft neemt daarmee geen genoegen. Nee, die gaat naar Clive Christian voor een luxe, exclusieve geur. Bovendien wil je natuurlijk wel een chique flesje dat schittert in de badkamer. Letterlijk, want wie wil er nu een flacon zónder 24 karaat goud in huis hebben? 

Als je centen over hebt vlieg je daarom naar Londen om Salon de Parfums in Harrods op te zoeken, want als je ergens een parfum vindt waardoor je van de prijs steil achterover slaat, dan is het daar wel. Wie wil er nu niet een geurtje van £3000? Maar als je het echt luxe wil aanpakken, dan ga je voor Clive Christian. Twee jaar geleden betaalde je een exorbitant bedrag van €182.000 voor een lullige 30 ml aan parfum. Omgerekend kost je dat dus zo’n €6000 per ml. Kaching.

Clive Christian no. 1 was altijd het duurste parfum ter wereld, maar met de destijds vernieuwde verpakking rekent parfumeur nu dus een kleine twee ton voor de fles. Leuk kerstcadeautje?!

Lees ook:

Beeld: Clive Christian Bron: Therichest.com

Laatste nieuws