Dit eten de Britse royals altijd met Kerst

 De Britten kennende wijken ze niet graag af van tradities, en het schijnt dat ze al jaren hetzelfde eten tijdens het kerstdiner.

Lees ook

De Britten kennende wijken ze niet graag af van tradities, en het schijnt dan ook dat ze al jaren hetzelfde eten tijdens het kerstdiner. 

Saai

Maar wat eten ze dan? Voormalig royal chef Darren McGrady – werkte ook voor Diana – doet een boekje open over wat hij in de keuken klaarmaakte. Je verwacht waarschijnlijk decadente lunches en minstens zo spectaculaire diners, maar eigenlijk zijn die kerstdagen op Sandringham helemaal niet zo spannend. Sterker nog, Darren noemt het zelfs saai. Want ja, volgens traditie aten jong en oud ieder jaar hetzelfde.

Kerstlunch

Darren vertelt: "Ze doen niet aan ham ofzo, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had." De kalkoen was immer gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. En het dessert? Ook dáár werd nooit van de traditie geweken: Christmas pudding.

Kaas, kalkoen, ham

Na de lunch stapt iedereen naar buiten voor een flinke wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea al snel begint en de toespraak van de Queen wordt bekeken. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas (met port) niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham. 

Darren vertelt ook nog een leuke anekdote over Diana. Zij was zo gek op zijn toetjes dat ze na de lunch de keuken in kwam rennen voor een tweede ronde. Voor de ogen van de Queen durfde ze nooit om 'seconds' te vragen. De chef wist hoe dol ze erop was en zette daarom altijd wat voor de prinses opzij. Oh, the memories…

BRON: HELLO MAGAZINE, BEELD: GETTY

Laatste nieuws

Zie ook