Net binnen: Queen Elizabeth doet stapje terug

Ook al is ze 90 jaar, Queen Elizabeth dendert maar door. De royal lijkt niet van plan te zijn om haar tiara af te staan....

Lees ook

Ook al is ze 90 jaar, Queen Elizabeth dendert maar door. De royal lijkt niet van plan te zijn om haar tiara af te staan. Toch begint de leeftijd haar parten te spelen. Buckingham Palace kondigt in een verklaring aan dat de Queen het volgend jaar rustiger aan gaat doen. 

Ruim 90 jaar zijn en nog steeds een voortreffelijk staatshoofd zijn. Niet veel royals doen het haar na. Queen Elizabeth is nog steeds verbonden aan 600 organisaties en dat wordt een beetje te veel volgens Mirror. De Queen draagt volgend jaar de werkzaamheden voor een aantal liefdadigheidsorganisaties af aan jongere familieleden. 

De Britse koningin doet onder meer afstand van tennistoernooi Wimbledon, wat hertogin Kate waarschijnlijk over zal nemen. Ook Barnardo’s, Save the Children en NSPCC gaat Elizabeth niet meer doen. Drie jaar geleden heeft de Queen al besloten om geen verre reizen meer te maken. Elizabeth is voor haar leeftijd nog in topvorm, maar kan nu eenmaal niet meer zoveel doen als twintig jaar geleden. 

“Hare Majesteit zal nog steeds de beschermvrouwe van honderden liefdadigheidsinstellingen zijn, maar gaat dit nu delen met haar familie. Deze beslissing volgt op de beslissing van prins Philip, de Hertog van Edinburgh, die in 2011 meerdere zaken overhandigde”, staat er in de verklaring van Buckingham Palace. 

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron: Mirror

Laatste nieuws

Zie ook