Mark Rutte heeft geen goed woord over voor het eten bij koning Willem-Alexander

Je moet van goeden huize komen om aan te mogen schuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Mark Rutt...

Lees ook

Je moet van goeden huize komen om aan te mogen schuiven bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Mark Rutte is een van de weinigen die regelmatig blijft eten bij de royals. Denk echter niet dat je kaviaar, witte truffel en crème brûlée voorgeschoteld krijgt door Hare Majesteit. Premier Rutte is niet bepaald te spreken over het koninklijke eten… 

Onze premier werd gisteren door kinderen geïnterviewd in het ‘Zapp Weekjournaal’. Hij kreeg allerlei vragen voor zijn kiezen die hij allemaal in alle eerlijkheid beantwoordde. Hoe is het eten bij de koning en koningin? De minister-president is niet onder de indruk van de koninklijke kookkunsten. “Het zal je verbazen dat er ten paleize behoorlijk eenvoudig wordt gegeten. Sterker nog: het staatsbanket is iedere keer hetzelfde. Een soort alfabetsoep waar niet echt smaak aan zit, en een stukje vlees”. 

De royals zijn volgens premier Rutte een stuk beter in zoetigheid. Hij is wel dól op de koekjes die hij krijgt tijdens zijn wekelijkse gesprek met de koning. “Ik ga daar natuurlijk heen voor de koning, maar ook een beetje voor de koekjes,” aldus premier Rutte. Behalve de koekjes en het avondeten, kwamen er ook serieuzere zaken zoals terrorisme en racisme aan de orde.

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook