Zien: veelzeggende nieuwe foto van de Queen en prins Charles

Buckingham Palace heeft een nieuwe foto vrijgegeven van de Queen en haar troonopvolger. En die is, voor wie een beetje v...

Lees ook

Buckingham Palace heeft een nieuwe foto vrijgegeven van de Queen en haar troonopvolger. En die is, voor wie een beetje van royal spinnen houdt, heel veelzeggend.

Hare Majesteit zetelt op de foto (zie hieronder) in de White Drawing Room op een manier die duidelijk maakt dat ze blijft zitten waar ze zit. Er is geen sprake van voortijdig aftreden, ze is de Queen en ze blijft de Queen. Maar: Charles staat. En zelfs meer naast haar dan achter haar, symbolisch voor het feit dat hij het laatste jaar steeds meer taken van haar is gaan overnemen. Hij is klaar voor het grote werk, maar je ziet aan de genegenheid in zijn uitdrukking dat hij geen haast meer heeft. En dat hij de enige echte troonopvolger is: de geruchten dat hij géén koning zou worden, verstommen niet voor niets hoe langer hoe meer. 

Queen was laat… 

© Nick Knight / The Royal Family / Facebook

De geconstipeerde blik van de Queen, gekleed in een creatie van haar vaste kleedster Angela Kelly, is overigens een poging om haar lach te verbijten, omdat Charles net een grap had gemaakt, zo verklapte iemand die op de set aanwezig was. “Het was me een genoegen en een eer om Hare Majesteit en de prins van Wales te fotograferen in Windsor Castle,” zegt fotograaf Nick Knight, die welgeteld drie minuten voor het shot had, omdat Hare Majesteit te lang was blijven hangen bij de Royal Windsor Horse Show en al laat was om zich te verkleden voor het diner. “Ik wilde een modern portret maken dat zowel warmte als menselijkheid, als kracht en traditie zou uitstralen.” De foto is vrijgegeven als afsluiting van alle festiviteiten rond de negentigste verjaardag van de Queen. 

Gevoelsmens

© Chris Jackson / Getty Images

Mocht het ooit tot een kroning komen, dan zal Charles III een ander soort monarch zijn dan zijn moeder. Waar Elizabeth zo neutraal mogelijk is (al kan ze ook smakelijk lachen, zoals je ziet), is haar zoon een gevoelsmens. Hij spreekt zich makkelijk uit over het milieu, architectuur en andere dingen waar hij zich over opwindt. Dat maakt hem bij voorbaat al een hoofdpijndossier voor de premier van dienst, maar ook een interessant mens – waarom zou een koning geen mening mogen hebben?

Lees ook: 

Openingsfoto © Sang Tan / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook