Zien: prins Philip zet presentator op zijn nummer

Prins Philip (95), de echtgenoot van de Queen, heeft wat te vieren: zijn Duke of Edinburgh Awards bestaan 60 jaar. En da...

Lees ook

Prins Philip (95), de echtgenoot van de Queen, heeft wat te vieren: zijn Duke of Edinburgh Awards bestaan 60 jaar. En dat leverde een mooie (en soms hilarische) documentaire op.

In ‘When Phillip met Prince Philip’ interviewt Phillip Schofield de hertog, die zoals gewoonlijk buitengewoon tegendraads en heerlijk prikkelbaar reageert. “Ik moest mijn verwachtingen managen,” aldus Schofield. “Laaggespannen verwachtingen en zo. Lees voor ‘interview’ maar ‘reeks korte praatjes’. Zo was de hertog duidelijk niet onder de indruk toen Schofield aankondigde dat hij op een vleugel van een vliegtuig zou gaan staan om geld te zamelen voor de Duke of Edinburgh Awards (“Wie wil jou dood hebben?”). Ook geeft de hertog geen antwoord op al te voor de hand liggende vragen, wat voor awkward momentjes zorgt. En daar geniet Zijne Koninklijke Hoogheid dan ook schaamteloos van. 

Gekken in de familie?  

Over David Walliams (die zich sportief uitslooft om geld in te zamelen voor het goede doel) zegt Philip”is dit de gek die Het Kanaal is overgezwommen?” Om zich vervolgens tot Davids moeder te wenden met de woorden: “Zitten er nog meer gekken in je familie?” voor hij de deur uit loopt. In de documentaire ook heel veel beelden van vroeger (zeg maar ‘The Crown’, maar dan echt) én interviews met de Windsors over de stronteigenwijze patriarch, waar ze duidelijk allemaal dol op zijn. In de clip hierboven zie je de hele documentaire over de Royal Mopperkont. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Matt Dunham / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook