Goed nieuws: pasta maakt je slank!

Pasta pesto vanavond? Volgens sommige diëten moet je koolhydraten volledig uitsluiten, maar andere regimes beweren...

Lees ook

Pasta pesto vanavond? Volgens sommige diëten moet je koolhydraten volledig uitsluiten, maar andere regimes beweren dat je beter van alles – dus ook carbs –een beetje kunt eten. Had jij pasta van je voedingslijst geschrapt omdat je dacht dat het je dik maakt? Nergens voor nodig, als we onderzoek mogen geloven.

Smalle taille
Het zou juist bevorderlijk zijn voor je taille. Uit de studie, die werd uitgevoerd door een team van het Neuromed Institute in het Italiaanse Pozzilli, is gebleken dat er geen link bestaat tussen pasta en aankomen. Integendeel, mensen die regelmatig pasta aten (wel met mate) bleken een smallere taille te hebben. Bovendien zou bij hen de verhouding tussen de taille- en heupomtrek beter zijn. Dit zou deels komen doordat mensen die pasta eten zich hierdoor haast automatisch houden aan het gezonde Mediterrane dieet. Maar volgens de Italiaanse onderzoekers is alleen het eten van pasta al voordelig voor de lijn, ongeacht of je je verder goed aan het dieet houdt.

Goed voor je BMI
Meer dan 23.000 mensen uit twee verschillende delen van Italië deden mee aan het onderzoek. De hoeveelheid pasta die ze dagelijks aten, werd naast hun BMI en de omtrek van hun taille en heupen gelegd. “De pasta-inname had geen negatieve invloed op het lichaamsgewicht, eerder het tegenovergestelde”, aldus onderzoeksleider George Pounis. “Het eten van pasta zorgt voor een gezond BMI, een smallere taille en betere verhoudingen van je lichaam.” Heb je dus meer zin in een bord pasta dan wat blaadjes sla vanavond? Geniet ervan!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Marie Claire

Laatste nieuws

Zie ook