Sprookje: prinses Victoria laat even zien hoe het moet

Hoe dol we ook zijn op alle moderne, hippe prinsessen, ons royaltyhart behoort toch aan kroonprinses Victoria van Zweden...

Lees ook

Hoe dol we ook zijn op alle moderne, hippe prinsessen, ons royaltyhart behoort toch aan kroonprinses Victoria van Zweden, die als geen ander een vleugje baljapon aan haar positie meegeeft.

Voor de uitreiking van de Nobelprijzen droeg ze een wonderschone creatie in grijs en goud, compleet met een sleep waarin ze wel moest schrijden en dat kan ze goed. De japon is – je gelooft het niet – een speciaal voor haar gemaakt model van H&M Conscious, de duurzame collectie van het Zweedse label. Sprookje en statement ineen, dus, de stof is ecologisch verantwoorde zijde. Erbij droeg Victoria de Napoleontische Steel Cut tiara (die bevat geen edelstenen) en stukken uit de Cameo parure. Omdat we er niet genoeg van kunnen krijgen nog een foto: 

© Pascal Le Segretain / Getty Images

 Roze droom  

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Prinses Madeleine droeg een roze Fadil El Khoury uit de 2017 collectie die onlangs te zien was tijdens Stockholm Fashion Week. De col van het origineel is vervangen door een ronde hals, vermoedelijk omdat het anders wel erg lawaaierig zou worden in combinatie met alle ordes, sieraden en sjerpen. Op heur hoofdje de Connaught tiara, ook al een heerlijk opzichtig ding. De simpele hals en rustige kleur van de jurk compenseert dat allemaal mooi. Haar arm candy is Professor F. Duncan M. Haldane, die de Nobelprijis voor Scheikunde kreeg. 

Groene glans

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Prinses Sofia van Zweden rukte uit in groene glanzende zijde van Zweedse designer House of Dagmar. Ze wordt hier naar het diner geleid door professor Jean-Pierre Sauvage, die net de gedeelde Nobelprijs voor Scheikunde heeft gekregen. De jurk werd speciaal voor haar gemaakt, ze droeg er de Zweedse Steel Cut bandeau bij. Gemiste kans voor de tiara met smaragden die ze voor haar huwelijk met prins Carl Philip van haar schoonouders kreeg en dus in de kast bleef. Over het model van de japon zijn de meningen verdeeld: is dit nu elegant eenvoudig of een middeleeuwse zak? 

HM Lametta

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Koningin Silvia droeg een zilveren japon die prachtig kleurde bij de Leuchtenberg parure met saffieren waar ze zich voor de gelegenheid volledig mee had opgetuigd. Het is tenslotte bijna kerst. Naast haar Professor Carl-Henrik Heldin, de voorzitter van de Nobel Foundation. 

Hollands glorie!

© Jessica Gow / ANP

En omdat we vermoedelijk nooit meer de kans krijgen om een moleculair genie op Beau Monde online te laten zien, hierbij nog een foto van Groningse professor in de chemie Ben Feringa, die met twee collega’s de Nobelprijs voor Scheikunde kreeg. Gefeliciteerd mijnheer Feringa, #ontzettendtrotsopu, #geenideewatupreciesdoet.

Laatste nieuws

Zie ook