Deze royals hebben zin in kerst

In menig paleis loopt men zich warm voor de feestdagen. Hierbij een compilatie van wat we de afgelopen dagen zagen langs...

Lees ook

In menig paleis loopt men zich warm voor de feestdagen. Hierbij een compilatie van wat we de afgelopen dagen zagen langskomen aan royal ballen en lametta.

Te beginnen in Denemarken, waar prins Christian (11), prinses Isabella (9) en de tweeling prins Vincent en prinses Josephine (5) de boom in het kroonprinselijk paleis optuigden. Christian nam op de koninklijke keukentrap de hoge takken voor zijn rekening, zijn broertje en zussen waren op lager niveau in de weer met bontgekleurde ballen, want verschil moet er zijn. Waar wij van opkijken, is dat er echte kaarsjes in de boom zitten. Iets zegt ons dat ie alleen aan mag als de brandwachtlakei er met een emmer naast staat.  

© HKH Prinses Mary / Det Danske Kongehus

Resultaat! 

© HKH Prinses Mary / Det Danske Kongehus

Kerstkoortje 

© Prinses Madeleine van Zweden / Facebook

Madeleine van Zweden bezocht met prinses Leonore de intocht van St. Lucia in de Zweedse ambassade in Londen: “Een beetje vroeg, maar zo mooi en zo Zweeds!” zei ze. Dit ↓ was het koortje, compleet met doodenge brandende-kaarsen-kroon.

© Prinses Madeleine van Zweden / Facebook

Oók in Londen

© The Royal Family / Facebook

Ook Buckingham Palace is al helemaal in kerstsfeer. De Queen viert kerst overigens niet in Londen, maar traditioneel op Sandringham. Ze is echter dol op kerst, zodat in al haar residenties kerstbomen worden opgetuigd. 

© The Royal Family / Facebook

© The Royal Family / Facebook

© The Royal Family / Facebook

Spoof! 

 En intussen heeft Madame Tussauds ook dolle pret, qua royal kerst. 

En de Oranjes? 

© Koninklijk Huis / Facebook

In afwachting van de Boom van Oranje – any moment now, toch, Majesteit? – een kiekje van die van vorig jaar. Lametta viert hier duidelijk hoogtij en zijn dit nu ook echte kaarsjes of zien we dat verkeerd? Of de Oranjes kerst hier vieren is de vraag. Meestal gaan ze om het jaar naar Argentinië met de feestdagen. Houden ze daaraan vast, dan is dit jaar Buenos Aires aan de beurt. We gaan het zien. Gaan wij nu ook even een boompje kopen, om wat Beau Monde boa’s in te hangen. Met een tiara als piek! 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Antony Jones / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook