Cute: de Mini-Monaco’s zijn 2 jaar!

Feestje in het roze paleis in Monaco, want prins Jacques en prinses Gabriella vieren vandaag hun tweede verjaardag. Wat...

Lees ook

Feestje in het roze paleis in Monaco, want prins Jacques en prinses Gabriella vieren vandaag hun tweede verjaardag. Wat weten we inmiddels van deze schattige tweeling?

Om te beginnen dat ze hun ouders aanzienlijk dichter bij elkaar hebben gebracht. Over de relatie van prins Albert en prinses Charlene bestaan nog vele vraagtekens, maar niemand die eraan twijfelt dat ze verzot zijn op hun kinderen. Charlene neemt meer zorgtaken op zich dan Albert, maar hij ontbijt vrijwel elke ochtend met het stel én hij boekt zo vaak mogelijk voor bedtijd een uurtje vrij in zijn agenda. In Monaco is inmiddels iedereen eraan gewend dat de vorst pas na half acht weer beschikbaar is voor avondafspraken.

Twee = nee!

 

En wat weten we verder over de tweeling? Jacques is de dappere van de twee, die zich niet zo snel van de wijs laat brengen. Gabriella is motorisch iets verder en kan op haar tenen lopen, wat ze vaak combineert met een lief dreumesdansje. Allebei zijn ze nog best verlegen, in grote gezelschappen weten ze niet hoe snel ze bij een van hun ouders op de arm moeten komen. Thuis hebben ze juist het hoogste woord. “Ze kunnen al heel goed nee zeggen,” volgens Albert. “En dat doen ze dan ook samen, dat vinden we heel grappig.” Geniet even mee, van twee jaar tweelingperikelen.  

December 2014

© Paleis Princier

Pasgeboren baby’s, hevig afgepoederde royals, prins Albert in een geruite bloes – het was het leukste kerstcadeau wat royaltywatchers zich konden wensen. 

Januari 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Trots en nog wat onwennig presenteren prinses Charlene en prins Charles hun kinderen voor het eerst aan het publiek. De baby’s zijn hier bijna één maand oud.   

Mei 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Het is voorjaar, het zonnetje schijnt en Gabriella en Jacques komen bij hun doop weer even in beeld. En blijken de Kaalste Royal Baby’s ooit te zijn. 

Juli 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Albert zit tien jaar op de troon, de tweeling maakt de festiviteiten van een afstandje mee, in het gezelschap van hun nanny’s. Jacques is dermate geboeid dat hij binnen een paar minuten in slaap valt, Gabriella vraagt zich af waar haar geliefde speen is (die heeft de nanny even vast). 

Augustus 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Bij de ‘Pique Nique Monegasque’ wordt de tweeling voor het eerst buiten het paleis gespot. Jacques checkt bij zijn moeder of zij net zo verbijsterd is als hij. Gabriella heeft haar speen en vindt alles best.   

November 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

De tweeling verschijnt even op het balkon ter ere van Nationale Dag. En blijkt zowaar toch haar te kunnen produceren. We vreesden al dat ze meteen op model Albert zouden overgaan. Achter de schermen was het overigens zeker zo leuk: 

© Paris Match

November 2015

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Aan het einde van de maand maken ze nogmaals hun opwachting, ditmaal bij de ‘March for Climate’. Deze foto bewijst dat zelfs royals er niet uitzien in his ’n hers kleding. En dat ook royal dreumesjes als zakken bintjes in hun buggy’s hangen. On the bright side: Gabriella had haar speen!  

Augustus 2016

© Pascal Le Segretain / Getty Images    

Jacques werkte zijn tweede ‘Pique Nique Monegasque’ zonder back-up van zijn zus af. Gabriella had geen zin en wenste een schoonheidsslaapje te doen.

November 2016

© Paleis Princier

Op de Nationale Dag waren ze echter weer als dynamisch duo paraat. Met krullen, in kindercouture. Hieronder zie je de foto’s van hun junglefeestje, waar prins Albert iets te nadrukkelijk zijn watermerk op heeft gezet. Maar you’ll get the drift en ze zijn adorable. Happy birthday, twins!

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

 

© Palais Princier

Lees ook:  

Openingsbeeld © Valerie Hache / ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook