Zien: hertogin Kate in Diana’s favoriete tiara!

De tiarascore van de hertogin van Cambridge gaat met sprongen vooruit. Ze mag dan aarzelend zijn begonnen (slechts 5 tia...

Lees ook

De tiarascore van de hertogin van Cambridge gaat met sprongen vooruit. Ze mag dan aarzelend zijn begonnen (slechts 5 tiaramomenten in haar 5 jaar als royal…), inmiddels is het menens, qua bling.  

Tijdens het jaarlijkse diplomatendiner in Buckingham Palace, een van de hoogtepunten van het Britse koninklijke jaar, werd overduidelijk dat Kate in één jaar van ‘werkschuw wicht’ naar werkende royal is gegaan (en dat William blijkbaar geen tijd had gehad om zich even te scheren). Kate’s agenda is tegenwoordig goed gevuld: ze legt veel meer werkbezoeken af en ze gaat vaak solo op pad, een teken dat de Queen groot vertrouwen in haar heeft. Daarnaast speecht ze steeds makkelijker en is Kate zelfverzekerder geworden in haar rol. 

Diana’s darling

Caption

Hoe dat gewaardeerd wordt, werd duidelijk tijdens het diner waarbij ze werd gepresenteerd als lid van de eredivisie van de Windsors. Bij haar rode Jenny Packham (die ze ook droeg bij het staatsiediner met Xi) droeg ze de Cambridge Lover’s Knot tiara. Dat was de lievelingstiara van prinses Diana. Vorig jaar droeg ze hem ook, naar hetzelfde diner. Het stuk stamt uit 1914 en is gemaakt voor koningin Mary die hem zelf ontwierp met parels en diamanten uit de familiecollectie. Camilla droeg de Boucheron tiara, de Queen een parure met saffieren en diamanten. Hieronder de Lover’s Knot op de dames die er al veel plezier aan beleefden: 

Lak met strik

Caption

De heren dragen de Orde van de Kousenband, de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninklijk. En inderdaad: daar horen kousen en lakschoenen met een strik bij. Hier zie je links de benen van prins Philip en rechts die van William. Traditie, mensen!

Lees ook: 

Openingsbeeld © Anwar Hussein / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook