Ontkurk de flessen: prosecco maakt slim

Ontkurk de flessen! De kerstdagen komen eraan en dat toch dat je bij het eten aan de vino zit en een paar uur later de b...

Lees ook

Ontkurk de flessen! De kerstdagen komen eraan en dat toch dat je bij het eten aan de vino zit en een paar uur later de bubbels op tafel zet. Lust jij wel een proseccootje op z’n tijd? Goed nieuws, volgens onderzoekers van The University of Reading is een glas prosecco (met mate) hartstikke goed voor je.

Prosecco zit – net als champagne – namelijk vol polyfenol, een stofje dat goed is voor je bloed. Het zorgt er namelijk voor dat je bloed sneller door je lichaam stroomt. Hierdoor verlaagt je bloeddruk en wordt de kans op bloedproppen verminderd. Zo’n twee glazen champagne of prosecco zorgen voor het positieve effect.

De onderzoekers zijn nog wel bezig met een vervolgonderzoek om het effect op langere termijn te onderzoeken, maar ze willen je alvast op het hart drukken dat het wel heel belangrijk is om met mate te genieten. Die fles moet je dus wel delen maar hé, je hoeft je straks niet schuldig te voelen als je met dat glas La Jara prosecco in je handen staat!

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook