Wat heeft prins Joachim van België te verbergen?

Blonde prins Joachim is het best bewaarde geheim van België: knap, slim, vandaag 25 jaar (congrats!) en voor zover...

Blonde prins Joachim is het best bewaarde geheim van België: knap, slim, vandaag 25 jaar (congrats!) en voor zover we weten nog vrijgezel. Er is nog hoop!

Joachim, prins van België, aartshertog van Oostenrijk-Este, is de tweede zoon van aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este en zijn vrouw, prinses Astrid van België, de zus van koning Filip. Zijn ouders, zussen en broers staan hier ginnegappend achter hem op de brug. Officieel is hij een keizerlijke én koninklijke hoogheid en via zijn vaders kant ook nog prins van Hongarije. In het dagelijks leven laat hij zich Joachim d’Aviano noemen. Joachim zat van 2007 tot 2010 op Malvern College in Engeland. Daarna studeerde hij internationale economie in Milaan en is iemand die de spotlights mijdt. Terwijl er toch best wat beweging in zijn leven zat, dit jaar. 

Terug naar Brussel

© Belgische Monarchie

Afgelopen zomer verhuisde Joachim vanuit Amerika, waar hij in de financiële wereld werkte bij Palatine Capital Partners en de American Asset Corporation terug naar Brussel. Daar is hij sinds juni  Portfolio Analyst bij de Brusselse firma AtlasInvest, een bedrijf van investeerder Marcel van Poecke. Hij wordt regelmatig in de stad gespot, maar doet zijn uiterste best om onder de radar te blijven. Voor zover bekend doet hij geen al te wilde dingen, dus laten we het erop houden dat hij erg op zijn privacy gesteld is. Of ontzettend verlegen is. Al zou het natuurlijk wel enig zijn om eens een prins te hebben die wél uit zijn bol gaat… 

Vaandrig-ter-zee

© Belgische Monarchie

In oktober keerde de prins even terug naar de marine. Hij is reserveofficier en kreeg een ‘wederoproeping’ voor een stage om zijn kennis bij te spijkeren. Dit deed hij als vaandrig-ter-zee tweede klasse op patrouillevaartuig P201 Castor voor de kust van Zeebrugge. Wij krijgen hier meteen ‘An Officer and a Gentleman’ visioenen bij, maar in het dagelijks leven is het dus een financieel type in een pak. 

Roze broek

© Belgische Monarchie

De prins meldde zich na zijn studie als vrijwilliger bij Defensie en deed dat nogal opvallend in een roze broek. Hij volgde een opleiding tot soldaat in Aarlen, gevolgd door een opleiding tot officier in het Competentiecentrum van de Marinecomponent in Brugge. De prins schopte het tot wachtofficier op de brug en trad zo in de voetsporen van zijn grootvader koning Albert II en zijn oom prins Laurent. 

Etiquettegek?

© Belgische Monarchie

Verder vermoeden we dat hij een etiquettefetisjt is, omdat hij, in de tijd dat hij nog op Twitter zat, een artikel retweette van een buitengewoon strenge mevrouw, die de Obama’s onder de bus gooide omdat Michelle te hartelijk was geweest bij de Queen (ze sloeg bij een ontmoeting een arm om de schouder van Elizabeth) en omdat Barack zijn speech opende met ‘Your Majesty, The Queen’ waarop het orkest prompt het volkslied begon te spelen. Van Michelle’s gebaar keek de koningin, die niet zomaar mag worden aangeraakt, best een beetje op, maar ze leek het ook weer niet heel vervelend te vinden. Baracks blooper vond ze vooral grappig. Maar het lijkt er dus op dat je bij Joachim niet welkom bent, als je ‘gebakje’ in plaats van ’taartje’ zegt. Oh dear.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Mark Renders / Getty Images

Laatste nieuws