Zó attent was prinses Diana

Prinses Diana schreef in haar leven vele bedankkaartjes, altijd met de hand en altijd met iets persoonlijks erin. E&eacu...

Lees ook

Prinses Diana schreef in haar leven vele bedankkaartjes, altijd met de hand en altijd met iets persoonlijks erin. Eén van die kaartjes wordt nu geveild. Verwacht wordt dat het meer dan 2000 euro zal opleveren.

Diana schreef het briefje op 21 december 1996, het jaar waarin haar scheiding van prins Charles rond kwam. Het was gericht aan Simon Barnes, liefdadigheidswerker voor Spinal Research, van wie ze ‘De Celestijnse Belofte’ had gekregen. ‘Ik was enorm geraakt door je aardige cadeau,’ schrijft ze. Ik heb ‘De Celestijnse Belofte’ nog niet gelezen en vertrouw op jou om me attent te maken op dit soort geweldige boeken. Ontzettend bedankt dat je aan me hebt gedacht in deze kersttijd.

Na alle veranderingen die dit jaar plaats hebben gehad, is het geweldig van je om zo attent te zijn. Ik hoop dat 1997 een gelukkig jaar voor je zal zijn, persoonlijk kan ik niet wachten tot dit jaar voorbij is! Heel veel liefs, Simon en nogmaals, recht uit mijn hart, ontzettend bedankt voor het boek.’ Het kaartje getuigt van haar attente, zorgzame kant, die iedereen zich van haar herinnert. Diana verongelukte in augustus 1997, in Parijs.

 © BSR Agency

 © BSR Agency

 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Tim Graham / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook