Zien: de dansende prinsesjes van Denemarken

Het kroonprinselijk gezin van Denemarken bezocht op volle kracht de première van 'De Notenkraker' in de Tivoli Co...

Lees ook

Het kroonprinselijk gezin van Denemarken bezocht op volle kracht de première van ‘De Notenkraker’ in de Tivoli Concert Hall in Kopenhagen. En prinsessen Isabella en Josephine dansten vrolijk mee.

Het was een béétje een familiefeestje want koningin Margrethe van Denemarken ontwierp de kostuums en het decor voor het meesterwerk van Tsaikovsky’s kerstballet. De 76-jarige Majesteit heeft al vele decors voor theaters en films op haar naam staan, sprookjes zijn haar specialiteit als schilder. Voor deze voorstelling ’tweakte en update’ de koningin de stukken die ze in 2012 al voor ‘De Notenkraker’ creëerde. “Haar kostuums zijn echt uniek,” zegt danseres Kathleen Videira. “Ze bevatten erg veel details wat het eindresultaat net even specialer maakt.” 

Muiter Vincent

Kroonprins Frederik kwam zoals gezegd met zijn hele gezin naar de première van zijn moedertje. Aanstaand troonopvolger prins Christian (11) had er zijn schoenen voor gepoetst en heeft zo te zien de sjaaltjesfetisj van zijn vader geërfd. Kroonprinses Mary had er zin in, prins Vincent (5) not so much (‘Meidengedoe’). En ronduit adorable waren prinses Isabella (9) en prinses Josephine (5), die letterlijk dansend het theater ingingen. Josephine tolde zelfs rechtstreeks het fotomomentje in: 

© Royalwatcher Tumblr

Hieronder vind je nog een impressie van het werk van de koningin.

© Tivoli Theater

© Tivoli Theater

© Tivoli Theater

© Tivoli Theater

Lees ook: 

© Openingsfoto © Ole Jensen / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook