Bewezen: dít onthouden honden van wat je doet

Onlangs werd onderzocht wat honden dromen (en dat is ontzettend hartverwarmend), nu is er een studie gedaan naar wat hon...

Onlangs werd onderzocht wat honden dromen (en dat is ontzettend hartverwarmend), nu is er een studie gedaan naar wat honden zich kunnen herinneren van wat jij doet. En dat is waarschijnlijk meer dan je denkt.

Onderzoekster Claudia Fugazza, gespecialiseerd in het gedrag van dieren, wilde weten of honden onthouden wat wij doen. Ze nodigde een aantal hondenbaasjes met hun huisdier uit om samen een simpele taak uit te voeren. Wat ze bijvoorbeeld moesten doen? Een paraplu aanraken, in een emmer kijken en een hand/poot op de stoel leggen. Dit liet ze de honden twee keer overdoen: na een minuut later en na een uur.

De honden kregen geen beloning voor de uitgevoerde taken, maar toch konden alle honden de taken die werden voorgedaan nog herhalen. De conclusie van de onderzoekster? Honden onthouden blijkbaar alles wat hun baasje doet en besteden daar serieus hun aandacht aan. En dat is toch wel heel lief.

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws