Windsors bewijzen hertog van Westminster laatste eer

Het wemelde van de Windsors bij de herdenkingsdienst voor de 6de hertog van Westminster in de kathedraal van Chester. M...

Lees ook

Het wemelde van de Windsors bij de herdenkingsdienst voor de 6de hertog van Westminster in de kathedraal van Chester.

Miljardair en Major General Gerald Cavendish Grosvenor stierf op 9 augustus aan een hartaanval. Hij maakte zo zijn piepjong ogende zoon Hugh Grosvenor (25) de op twee na rijkste man en de rijkste vastgoedontwikkelaar van het Verenigd Koninkrijk, met grond in Oxford, Cheshire en Schotland en in de betere wijken van Londen, zoals Mayfair en Belgravia. Hugh leek in de afgelopen maanden al een beetje in zijn rol als hoofd van de familie te zijn gegroeid, vrienden en familie vierden vooral het leven van de hertog, die zeer geliefd was.  

Kents assorti  

© Nigel Roddis / Getty Images

Naast kroonprins Charles en Camilla, prins William en Kate (in Alexander McQueen), prinses Eugenie en een lichting Kents assorti waren er nog zo’n 1400 mensen aanwezig om de hertog de laatste eer te bewijzen. En bij sommige genodigden leek het wel alsof ‘Downton Abbey’ tot leven ↓ was gekomen. 

© Nigel Roddis / Getty Images

 

Inner circle

© Nigel Roddis / Getty Images

De banden met de Windsors zijn hecht. Natalia is peetmoeder van prins William. Gerald was op verzoek van prins Charles Williams mentor toen hij jonger was. En Hugh is peetvader van Williams zoontje prins George. Prins William, prins Harry en hertogin Kate zijn regelmatig te gast bij de Grosvenors. En lady Tamara is getrouwd met een van Williams beste vrienden, Edward van Cutsem. Zowel William als Harry behoorden tot Edwards bruidspersoneel bij zijn huwelijk in 2004. 

Kipling & kippenvel

© Nigel Roddis / Getty Images

Hugh arriveerde met zijn moeder Natalia (57) en zijn zussen lady Viola (24), Lady Tamara en lady Edwina (35). Tijdens de dienst las hij het favoriete (en heel ontroerende) gedicht van zijn vader voor, van Rudyard Kipling:

If you can talk with crowds and keep your virtue,  
Or walk with Kings – nor lose the common touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you,
If all men count with you, but none too much;
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds’ worth of distance run,  
Yours is the Earth and everything that’s in it,  
And – which is more – you’ll be a Man, my son!

Als jij je altijd waardig zult gedragen
In welke groep je dan ook maar verkeert
Zal vriend en vijand jou op handen dragen
Word jij om wie je bent nooit genegeerd
Als jij weet een minuut zo in te vullen
Met elke tel zijn eigen eerbetoon
Zal heel de wereld zich aan jou onthullen
En word je een wijs man, mijn lieve zoon

© vertaling Ans Bouter 

Leuk stulpje

© Ann Dixon

Gerald Grosvenor is in augustus al in kleine kring begraven in Chester waar in het nabij gelegen Eccleston het voorouderlijk kasteel van de Grosvenors ligt: Eaton Hall. Dat dus nog een nieuwe vrouw-des-huizes zoekt, want Hugh is nog vrij. Achteraan aansluiten, graag. 

Lees verder:

Openingsbeeld © Nigel Roddis / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook