Dit betekenen de namen van grote beautymerken

Ben jij een echte beauty junkie en liggen jouw lades vol make-up van MAC en Urban Decay? Dan weet je waarschijnlijk prec...

Lees ook

Ben jij een echte beauty junkie en liggen jouw lades vol make-up van MAC en Urban Decay? Dan weet je waarschijnlijk precies wat de beste tools zijn om je make-up mee aan te brengen en is de kans groot dat jij een perfecte winged eyeliner weet te zetten. Maar weet je ook waar de namen van grote beautymerken vandaan komen?

Urban Decay

Volgens het merk zelf is de naam bedacht door de man van founder Sandra Lerner. “Iedereen zei dat het iets met ‘urban’ moest zijn”, aldus mede-oprichter Wende Zomnir. “Sandra’s man, een computerfreak in hart en nieren, zei op een dag: ‘Waarom noem je het niet Urban Decay?’ En die naam is blijven hangen.”

Sephora

De naam Sephora is een samentrekking van Zipporah – de vrouw van Mozes die bekend stond om haar schoonheid – en sephosis: de Griekse benaming voor ijdel- en schoonheid. Makes sense.

OPI

Zeggen wij ‘OPI’, dan zeg jij ‘prachtige nagellak’. Maar waar de letters voor staan, dat weet je vast niet. Odontorium Products Inc. Klinkt als een soort medisch lab, en dat klopt ook wel. Het bedrijf startte namelijk ooit als producent van tandartsgereedschap. Say what?

MAC

Make-up Art Cosmetics. Need we say more?

Ciaté

Dit nagellakmerk heeft zijn naam net als MAC samengesteld door de eerste letters van een aantal woorden te nemen. Ciaté staat voor colour, innovation, aspiration, trend en extraordinary.

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook