Bewezen: van ijs eten bij het ontbijt word je slim

Waarom ontbijten met een bak zure yoghurt als je ook de dag kunt beginnen met ijsjes? Precies, de keuze is snel gemaakt....

Lees ook

Waarom ontbijten met een bak zure yoghurt als je ook de dag kunt beginnen met ijsjes? Precies, de keuze is snel gemaakt. En je hoeft je niet langer schuldig te voelen als je ’s ochtends vroeg de vriezer opentrekt; volgens een Japanse wetenschapper is het namelijk bevorderlijk voor je brein.

Yoshihiko Koga – een professor van Kyorin University in Tokio – beweert dat ijs als ontbijt de alertheid en mentale performance versterkt. Om tot deze conclusie te komen vroeg hij de deelnemers van het onderzoek om direct ijs te eten wanneer ze uit bed stapten. Vlak daarna moesten ze een aantal mentale testen doen op de computer.

De uitkomsten hiervan werden naast die van deelnemers gelegd die de dag begonnen met een ‘normaal’ ontbijt. Wat bleek? Degenen die ijs hadden gegeten, hadden een sneller reactievermogen en konden informatie beter verwerken.

Je zou denken dat dit komt doordat het ijs koud is en het daardoor je hersenen triggert. Om dat te onderzoeken, voerde Koga dezelfde experimenten uit met mensen die de dag begonnen met een glas ijskoud water. Bij deze deelnemers was wel een stijging in alertheid te zien, maar niet zo sterk als bij degenen die ijs hadden gegeten. Hij denkt dus ook dat het komt door een combinatie van de kou en het suiker.

Het zou handig zijn als er meer onderzoek wordt gedaan naar het dagelijks eten van ijs op de langere termijn. Maar voor nu is dit onderzoek het perfecte excuus om je dag te beginnen met ijs!

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook