Hertogin Kate verklapt nieuwe hobby prins George

Bij een bezoek aan het Natural History Museum in Londen verklapte de hertogin van Cambridge de nieuwste fascinatie van p...

Lees ook

Bij een bezoek aan het Natural History Museum in Londen verklapte de hertogin van Cambridge de nieuwste fascinatie van prins George: hij heeft dinosauriërs ontdekt. 

Van George weten we al dat hij dol is op alles met wielen, van de Bentley van zijn overoma tot zijn eigen speelgoedtractor en monstertrucks. Daarnaast kan hij niet genoeg krijgen van helikopters: als er weer eens eentje landt bij Kensington Palace, holt hij met nanny Maria naar buiten om het kabaal van dichtbij te kunnen bekijken. Dus een voorkeur voor herrie, kracht en iets van formaat – het was een kwestie van wachten tot hij dinosaurussen zou ontdekken. En dan uiteraard niet voor een aaibare planteneter zou vallen. “George houdt van T-Rex omdat die het meeste lawaai maakt en het engst is,” vertelde Kate aan de aanwezige kinderen op het theepartijtje. 

George houdt van groots

© The Royal Watcher

Elizabeth (10) voegde er later aan toe dat Kate ook had gezegd dat George naast dino’s ook gek is op vulkanen, ook al van die subtiele natuurlijke fenomenen. “Ze zei dat hij daarover leerde op school,” aldus Elizabeth. Andere zaken die de kinderen uit haar wisten te krijgen: Kate rijdt in een Landrover (“Daar ben ik dol op en die doet het heel goed in de modder”) en zei ook dat prinses Charlotte een ontzettende babbelkous is die altijd met George wil spelen.” 

Kate moet oefenen

© Yui Mok / Getty Images

Sir Michael Dixon beaamde dat George een grote dinosaurusfan is: “Hij had vandaag erg graag willen meekomen, hoorde ik. De hertogin is een heel trouw supporter van het museum en komt hier ook privé met haar kinderen rondkijken. Ze zei dat ze, naarmate George ouder wordt, de namen van alle dinosaurussen maar beter uit haar hoofd kan gaan leren. Ze weet heel veel over de natuur en vooral over oceanen en ze mag graag achter de schermen praten met onze onderzoekers. We zijn heel blij met al haar steun.” Nou Kate, daar gaan we: Allaeochelys, Opisthocoelicaudia, Dolichorhynchops, Epidexipteryx, Huehuecanauhtlus – ben je daar nog? 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook