Oh dear, koningin Máxima heeft autopech…

Bij een werkbezoek is altijd alles tot in de puntjes geregeld. Maar soms gaat er toch iets mis en wil de koninklijke Aud...

Lees ook

Bij een werkbezoek is altijd alles tot in de puntjes geregeld. Maar soms gaat er toch iets mis en wil de koninklijke Audi opeens niet meer starten.

Het overkwam koningin Máxima, gekleed in een pittig luipaardprintje van Natan, tijdens een bezoek aan Enschede. Daar bezocht ze  revalidatiecentrum Roessingh, waar veel onderzoek wordt gedaan naar nieuwe technologieën op dat gebied. Máxima sprak met bestuurders en artsen over revalidatietechnologie. En de econome kon het uiteraard niet laten om ook even de commerciële toepassingen en samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven. 

Robothand

© Vincent Jannink / ANP

De koningin kreeg daarna een demonstratie van een robothandschoen. Deze helpt mensen met een verminderde handfunctie met het uitvoeren van alledaagse taken. Zo te zien moest ze er even aan wennen. 

Even gamen

© Vincent Jannink / ANP

Tijdens het bezoek ontmoette Máxima verder onderzoekers, therapeuten en cliënten. Ze kreeg te horen wat de nieuwe technologieën betekenen voor hun. Tot slot keek de koningin naar een balansspel dat wordt gebruikt om de zit- en stabalans te oefenen en naar een jongen die een speciale revalidatiegame speelde. 

Vliegveld

© PPE Agency / Nieboer

Vervolgens ging de koningin naar Hangar 11 op Vliegveld Twente. Daar nam ze een kijkje bij het initiatief Digitale werkplaats. Met het tweedaagse initiatief van Google Nederland, Qredits Microfinanciering Nederland (een van haar stokpaardjes) en Nederlandse gemeenten proberen de organisatoren ondernemers te stimuleren hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Door toenemende digitalisering is kennis hierover onmisbaar voor ondernemers. Máxima woonde het plenaire programma en één van de workshops bij. Ook ging ze in gesprek met een aantal ondernemers. 

Help, panne…

Caption

Intussen probeerde haar chauffeur Arnold Korving het koninklijke vervoer weer aan de praat te krijgen. Máxima’s auto had startproblemen, zodat de startkabels van de securitywagen eraan te pas moeten komen. We vinden dit heerlijk zelfredzaam van het gezelschap, Máxima zoefde later zonder problemen over de A1 terug naar Wassenaar.

Meer over koningin Máxima:

Openingsbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook