Hertogin Kate: ‘Doe er maar meteen twee!’

De hertogin van Cambridge (34) is een vrouw naar ons hart. We wisten al dat ze dubbele paren van haar favoriete wedges e...

De hertogin van Cambridge (34) is een vrouw naar ons hart. We wisten al dat ze dubbele paren van haar favoriete wedges en pumps heeft, maar ze blijkt ook lievelingsjurken dubbel te kopen.

Kate was aanwezig bij de Place2Be Awards (een charity voor kinderen met mentale problemen) in Londen. Ze droeg een zwarte cocktailjapon van Preen by Thornton Bregazzi met een flonkerende riem en zwarte Prada’s. Deze jurk heeft ze ook in het rood, daarmee luisterde ze in september een receptie in Canada op. Ze moet het een fijn ontwerp vinden, om er meteen twee aan te schaffen, want de jurk kost omgerekend 1163 euro. Dat is voor haar doen aan de prijzige kant, maar het is wel een model dat op vele manier kan worden gedragen, dus ze haalt het er wel uit.  

Net als Diana

© Eamonn McCormack / Getty Images

Het was een bewogen avond voor Kate, die steeds vaker dit soort solobezoeken aflegt, wat iets zegt over haar stijgende status binnen The Firm, zoals de Queen het Britse koningshuis graag noemt. De hertogin van Cambridge hield een toespraak en sprak met de aanwezigen. Toen Ethan (13) haar vertelde over hoe moeilijk zijn leven was door autisme en het Asperger Syndroom, begon zijn moeder Ceri te snikken. Kate sloeg een troostende arm om haar heen, met dezelfde vanzelfsprekende spontaniteit als prinses Diana dat bij mensen kon doen. Ceri zei later: ‘Ze boog zich naar me toe en zei: ‘Ik moet je even huggen als moeders onder elkaar.’ Ik kon het bijna niet geloven, het was zo’n aardig gebaar.”  Alsof het allemaal nog niet aandoenlijk genoeg was, spotten we ook nog een pleister op Kate’s linkerduim, royals zijn soms net echte mensen. 

Dit is de Preen in het zwart

© Eamonn McCormack / Getty Images

En dit is de rode Preen

© Chris Jackson / Getty Images

Kate aan het woord

Meer over hertogin Kate:

Openingsbeeld © Eamonn McCormack / Getty Images

Laatste nieuws