7 tips om thuis een vakantiegevoel te hebben

Hagelwitte stranden, tropische palmbomen en een stralende zon. Niet bepaalde het beeld dat je nu in je hoofd hebt, met d...

Lees ook

Hagelwitte stranden, tropische palmbomen en een stralende zon. Niet bepaalde het beeld dat je nu in je hoofd hebt, met de kou en regen. Die drukke agenda helpt ook niet bepaald mee. Het vakantiegevoel is ver te zoeken. Of toch niet? Je hoeft niet per se het vliegtuig naar de Canarische Eilanden te pakken voor een ontspannen gevoel, dat kun je thuis ook creëren. Beau Monde geeft tips! 

Verlang jij naar dat ultieme vakantiegevoel waarbij de moeilijkste keuze van de dag is wat je vanavond moet eten? De zomer is misschien ver weg, maar dat ontspannen gevoel kun je alsnog krijgen. Gewoon, in eigen land! Pas de volgende tips toe en genieten maar: 

 1. Schakel je telefoon uit
  Tijdens het tv kijken tóch nog even dat mailtje beantwoorden of een appje krijgen van een collega die je ’s avonds nog eens wijst op iets dat in de vergadering is besproken: werken na werktijd sluipt er gauw in. Op vakantie kijk je niet om de haverklap op je telefoon. Voer dat bevrijdende gevoel thuis in en zet je telefoon uit na werktijd. Zo heb je de avond écht voor jezelf. 
 2. Reserveer bij een authentiek restaurant
  Met een bord verse pasta waan je je meteen in Italië. Daarvoor hoef je niet eens in het land zelf te zijn! Ga op zoek naar een authentiek restaurant van jouw favoriete keuken. Glas wijn erbij en het is net alsof je op een terras in Sicilië zit! De redactie van Beau Monde paste deze tip toe bij restaurant Le Due Sicilie in Amsterdam. Een Italiaans restaurant waar alle gerechten zelf zijn gemaakt. Eén hap van hun tagliatelle of tortellini en je bent op vakantie. Toe neem je cannolo, cassata of Nutella taart. Geloof ons, hier wil je eten. Het restaurant vind je op President Steynstraat 7h te Amsterdam. Meer informatie of een reservering maken kan via de website
  Tip: Le Due Sicilie doet ook aan afhalen en catering. 
 3. Creëer meer vrije tijd 
  Wat moet je écht doen, op werk- en privégebied? Doe deze dingen eerst. Laat minder belangrijke taakjes, zoals iets op Facebook plaatsen, voor wat het is. Kijk hoe je jouw tijd efficiënter kan indelen. Maak bijvoorbeeld op een dag maaltijden voor de hele week. Zo creëer je meer vrije tijd en kun je vaker de tijd nemen om te ontspannen. Net als op vakantie.
 4. Neem vakantiegewoontes over
  Startte jij jouw dag altijd met een krant? Dronk je een glas rode wijn na het eten? Op vakantie heb je een ander ritme dan thuis, maar er zijn heel veel ritueeltjes die je thuis ook kunt toepassen. 
 5. Ontdek nieuwe plekken
  Op vakantie is alles leuk, omdat het nieuw en anders is. Niks saais aan! Voorkom thuis de sleur en maak het spannend voor jezelf. Fiets eens een andere route naar je werk, ontdek een nieuwe stad in eigen land, stap eens een andere kroeg binnen. Thuis bevalt er ook nog te genoeg te beleven! 
 6. Zet vakantiemuziek op 
  Muziek brengt je terug naar jouw exotische vakantiebestemming, ongeacht waar je bent. Zet die Spaanse salsamuziek op en laat het ontspannen vakantiegevoel over je heen komen. 
 7. Mediteer
  Op vakantie kom je heerlijk tot jezelf. Dit kun je thuis ook bereiken – alleen zonder palmbomen. De truc is om meer tijd voor jezelf te nemen. Mediteer elke dag vijf minuten om te aarden. Even geen overvolle agenda, schreeuwende kinderen of huishoudelijke taken. Just me, myself and I. 

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook