Internet gaat los: welke kleur zijn deze slippers?

Welke kleur zijn de slippers op de onderstaande foto? Het lijkt een heel simpele vraag. Toch heeft deze vraag...

Lees ook

Welke kleur zijn de slippers op de onderstaande foto? Het lijkt een heel simpele vraag. Toch heeft deze vraag veel stof doen opwaaien. De één ziet blauw met zwart, terwijl de ander er heilig van overtuigd is dat de slippers toch echt wit met goud zijn. Of toch blauw met bruin? 

De slippers houden het internet flink bezig. Het begon allemaal met de vraag: ‘welke kleur zie je?’, van Twittergebruiker @positivedemi. Al gauw barstte de discussie los. Niemand is het erover eens welke kleur ze hebben. De reacties lopen uiteen van zwart en blauw, en wit en goud tot bruin en blauw, en blauw en goud.

Hoe komt het toch dat mensen andere kleuren zien? Volgens experts is het afhankelijk van hoe onze hersenen lichtval interpreteren. Interpreteren jouw hersenen weinig reflectie dan ben je geneigd om donkere kleuren te zien, zoals blauw en zwart. Interpreteren jouw hersenen veel reflectie dan ben jij team wit en goud.  

Dit is overigens niet de eerste keer dat er urenlang gediscussieerd wordt over kleur. Anderhalf jaar geleden stond het internet op zijn kop door ‘The Dress’. Hetzelfde gebeurt nu met de slippers van Havaianas. Het merk heeft verklaard dat de slippers twee verschillende blauwtinten hebben.

Lees ook: 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook