Overdosis klein & cute op Monaco Day

De voltallige familie Grimaldi was aanwezig op de Nationale Feestdag van Monaco. Zelfs prinses Gabriella (bijna 2), afwe...

Lees ook

De voltallige familie Grimaldi was aanwezig op de Nationale Feestdag van Monaco. Zelfs prinses Gabriella (bijna 2), afwezig bij het vorige fotomoment, verwaardigde zich om even haar snoetje te laten zien.

Monaco’s Nationale Dag staat ook bekend als het hoogtepunt van het Monegaskische Royal Jaar. De vorstelijke familie begon de dag in de kathedraal met een Te Deum, een katholieke dankdienst. Vervolgens werden er door prins Albert II in het paleis lintjes uitgereikt en inspecteerde hij de erewacht, core business voor elke royal. Gabriella, die al een paar keer schitterde door afwezigheid wegens een keer snipverkouden en een keer een hevig Mariah-momentje, zat nu lekker op de arm van haar moeder, prinses Charlene. Haar broertje erfprins Jacques resideerde op de arm van zijn vader, zodat de Mini-Monaco’s weer eens verenigd in beeld kwamen. 

All in the family

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Aansluitend verscheen Albert met zijn gezin en familie op het balkon om de bevolking te begroeten. In principe zijn alleen de echte Monegasken – zij die een paspoort hebben van het ministaatje aan de Middellandse Zee – welkom op het plein voor het paleis. Als alle inwoners zouden komen, zou er niet genoeg ruimte zijn. Ook van de partij: prinses Stéphanie, Raphaël Casiraghi (bijna 3) en zijn moeder Charlotte (die Elmaleh, de achternaam van haar ex en Raphaëls vader Gad, lijkt te hebben geschrapt) en Louis Ducruet, de zoon van Stéphanie.   

Showstopper India 

© Pascal Le Segretain / Getty Images

De absolute ster van de show was kleine India (anderhalf), het dochtertje van Andrea Casiraghi en Tataiana Santo Domingo, een schattig rood fluweel. Links naast hen prinses Alexandra van Hannover (17), de jongste dochter van prinses Caroline.  

Rainier geëerd 

© Pascal Le Segretain / Getty Images

De nationale feestdag van Monaco heet ook wel het ‘feest van de prins’ (La Fête du Prince) en viel aanvankelijk op de feestdag van de heilige naar wie de vorst was vernoemd. Albert heeft daar verandering in gebracht en bij zijn aantreden in 2005 bepaald dat 19 november – de naamdag van zijn overleden vader prins Rainier III – gehandhaafd zou blijven. Anders had het feest vier dagen moeten worden verschoven, naar 15 november, feestdag van de heilige Albertus. Hier ontfermt oma Caroline zich over haar oudste kleinzoon Sacha (3), van haar zoon Andrea en zijn vrouw Tatiana Santo Domingo. Zoals je ziet heeft hij, geheel in de stijl van prins George, de upperclass korte jongensbroek omhelsd.

De Casiraghi’s! 

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Boho chick Tatiana had een… interessante gestreepte mantel aan en houdt hier samen met haar man Andrea dochter India vast. Charlotte in het rood heeft lekker lak aan de ‘No White Shoes After Labour Day’ regel. Rechts naast Charlotte haar broer Pierre en zijn vrouw Beatrice Borromeo, die zoals we eerder al melden een nieuwe Mini-Monaco in productie heeft. Die is volgend jaar vast van de partij! 

Meer over Monaco: 

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook