Zó streng is koningin Letizia voor haar dochters

Schermtijd op door-de-weekse dagen, dat zit er niet in voor kroonprinses Leonor (11, rode jurk) en prinses Sofia (9) van...

Lees ook

Schermtijd op door-de-weekse dagen, dat zit er niet in voor kroonprinses Leonor (11, rode jurk) en prinses Sofia (9) van Spanje, zo meldt het Spaanse Vanitas.

De opvoeding van hun dochters is iets wat Felipe en Letizia de meeste zorgen baart. Zoals de meeste ouders proberen ze kroonprinses Leonor en prinses Sofia op te laten groeien in een ‘natuurlijke en positieve omgeving‘. Dit in de hoop ze zo een gelukkige jeugd te bezorgen en ze te laten opgroeien ’tot goed opgeleide vrouwen met normen en waarden’. Maar er gelden ook strenge regels in de villa op het paleisterrein, waar de koning na zijn inhuldiging in 2014 is blijven wonen. 

Beperkte schermtijd

© PPE Agency

Letizia praatte na een werkbezoek aan een event voor leidinggevende vrouwen nog even met de aanwezigen na. En daar zei ze dat ze regels heeft opgesteld om Leonor en Sofia in een strak schema te houden. “Ze mogen geen televisie kijken op weekdagen en dan ook niet spelen met de tablet of iets op internet doen,” zei Hare Majesteit. “Daar zijn de weekenden voor.” 

Strenge opvoeding

© Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images

Het is niet de eerste keer dat uitlekt dat Letizia en Felipe vrij streng zijn. Eerder vroeg de koningin ook al eens advies aan de gevierde kinderpsycholoog Rocio Ramos Paul, of het een goed idee zou zijn om de hobby’s van haar dochters tot de weekenden te beperken en hen ook alleen dan naar verjaardagsfeestjes van vriendinnetjes te laten gaan. Rocio gaf toen aan dat het wel wat minder onverzettelijk kon en dat ze niet verpest zouden raken van na school eens lekker sporten of dansen. 

Officieel uitje

© Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images

Dat Letizia Leonor en Sofia drillt voor een leven dat grotendeels in dienst van Spanje zal staan, blijkt uit het feit dat de meisjes regelmatig aanwezig zijn bij officiële events. Zo nam ze de prinsessen mee naar de plechtige opening van de XII Wetgevende Macht in het Congres van Afgevaardigden. Dat is te  vergelijken met de installatie van een nieuwe Tweede Kamer bij ons. 

Royal training

© Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images

Zowaar een historisch moment, want Spanje heeft máánden zonder regering gezeten. Daar kun je als aanstaande koningin van Spanje dus maar beter getuige van zijn. Leonor leek het bovendien helemaal niet zo erg te vinden een dagje niet naar school te hoeven.

Meer over de Spaanse Royals:

Openingsbeeld © Pablo Blazquez Dominguez / Getty Images

    

Laatste nieuws

Zie ook