Barbie Samantha reageert op kritiek na haar borstvergroting

Samantha de Jongh, de Haagse Barbie die ooit bekend werd door Oh Oh Cherso, maakt geen geheim van haar cosmetische ingre...

Lees ook

Samantha de Jongh, de Haagse Barbie die ooit bekend werd door Oh Oh Cherso, maakt geen geheim van haar cosmetische ingrepen. Maar dat niet iedereen daarop zit te wachten schreven we gisteren al. Nadat ze haar borsten liet doen én daarover schreef kreeg ze flink wat kritiek te verwerken. Nu reageert ze.

Reacties als ‘ik vind dit te ver gaan’ en ‘je bent echt je borsten aan het verpesten’ zijn nog de minst heftige reacties die Samantha kreeg nadat ze op social media deelde dat ze haar borsten eindelijk zijn zoals ze wil. Want ondanks de vergroting was ze na de geboorte van haar kinderen niet tevreden over hoe haar borsten eruit zagen. Daarop besloot ze om er iets aan te doen, maar dat mensen zo fel zouden reageren lijkt Barbie niet prettig te vinden.

Daarom deelt Samantha nu op Facebook het volgende: 
“Ahum. Op Facebook deel ik lief en soms ook leed. Blijdschap en gekke momenten. En ja, ook mijn nieuwe tieten. Als ik dan de reacties lees, dan denk ik: we zijn in dit land misschien wel een beetje doorgeslagen met onze vrijheid van meningsuiting en met elkaar de les te lezen wat wel en niet ‘mag’.

Ik zal het nog een keer uitleggen: ik hou van nagels. Van wimpers. Van lang blond haar, van volle lippen, van geen rimpels in m’n voorhoofd en van een slanke taille in combinatie met grote tieten en dan bedoel ik pornotieten. Ik heb dat allemaal van mezelf niet. Dus ik koop dat. Ik word er oprecht blij van als ik dan naar mezelf kijk. Na m’n bevalling vond ik dat mijn tieten niet strak genoeg meer waren. En hoger mochten. In overleg met specialist Kevin Peters en praktijk Diana Gabriels heb ik gekozen voor 800 CC high profile (ik zei eerst 850 cc maar was nog niet helemaal joepie na de behandeling).

Het resultaat zijn borsten waarvan ik wel heel blij word: lekker groot, mooi dicht naar elkaar toe en goed hoog waardoor ik een prachtige set ‘bogen’ heb. Naar mijn idee is dat mijn goed recht om dit te willen en het te kopen en ook om het te vertellen. Het gaat er hier om dat IK er blij van word. En niet wat ANDEREN daarvan vinden. En het is al helemaal vreemd dat anderen mij op gaan dragen wat te doen – alleen maar omdat zij dat anders zien.

Het is MIJN lijf, MIJN leven, het zijn MIJN kinderen die ernaar moeten kijken. Je mag op me haten, maar doe het liever niet op Facebook. Je hoeft het niet mooi te vinden, je mag het lelijk vinden, alleen je moet niet proberen mij te veranderen ‘omdat het anders is dan jouw visie op het leven’. Probeer te realiseren dat dit is wat ik wil en alles wat telt is, dat ik er gelukkig mee ben. Toch? Dankjewel.”

Duidelijke taal van de realityster, dus. Gelukkig voor Samantha zijn de reacties onder dit bericht in ieder geval positiever dan de reacties die ze eerder kreeg.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook