5 royal setjes die het samen leuk hebben!

Het is een rare baan, als royal een land vertegenwoordigen. Iedereen kijkt mee, alles ligt onder een vergrootglas, ieder...

Lees ook

Het is een rare baan, als royal een land vertegenwoordigen. Iedereen kijkt mee, alles ligt onder een vergrootglas, iedereen vindt er iets van. Dan kun je het samen maar beter leuk hebben.

Hoe belangrijk het is als koning en koningin of prins en prinses het samen goed kunnen vinden, blijkt wel uit het feit dat recente generaties royals allemaal uit liefde zijn getrouwd. En hoewel ze allemaal keurig in de plooi blijven, zijn er toch genoeg momentopnames waaruit blijkt dat er niets gaat boven een beetje liefde en lol, om als team de titel te kunnen verdedigen. Het geheim van William en Kate? Elkaar héél goed leren kennen tijdens een jarenlange verkering en elkaar heerlijk kunnen plagen. 

Prins Prankster  

© Imgur

Hoe hou je het leuk als je al 68 jaar getrouwd bent? Prins Philip besloot zich vorig jaar op te tuigen als een lid van de ceremoniële wacht en overviel zo zijn echtgenote. Koningin Elisabeth had niet meteen door dat haar man haar voor de gek hield en moest er vervolgens ontzettend om lachen. Iemand die je stiff upperlip kan laten sneuvelen, is a keeper, Your Majesty. Maar dat wist u natuurlijk allang. 

33 jaar happy

© Queen Rania / Instagram

Zij is een stuk langer dan hij, hij heeft lang geleden al besloten dat hij daar uitstekend mee kan leven en dat zij niet door de knieën of hij op een kistje hoeft voor foto’s. Zij heeft een zwak voor mooie handtassen, hij voor all things Star Trek en sci-fi. En zij houdt van hartig, terwijl hij een echte zoetekauw is. Koningin Rania en koning Abdullah van Jordanië zijn al 33 jaar volstrekt verschillend en volledig verknocht aan elkaar. En steken dat nooit onder stoelen of banken ↓ cuuuute!

Vrolijke Noren

© Olivier Morin / ANP

De relatie van Haakon en Mette-Marit is altijd een love story geweest. Als een kroonprins dreigt van de opvolging af te zien als hij niet mag trouwen met zijn grote liefde, is dat op zich al buitengewoon romantisch. Maar als het meisje in kwestie dan ook nog zonder morren onder de primitiefste omstandigheden (Haakon is een groot fan van Bear Grylls…) met je wil kamperen, moet het wel échte liefde zijn. Het Noorse kroonprinselijk paar is inmiddels ruim vijftien jaar samen. Hij prijst haar om haar hartelijkheid en warmte, zij kan hem nog altijd heerlijk aan het lachen maken. En niets dat een officieel momentje net wat leuker maakt dan steels even hand-in-hand zitten. 

Team NL

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Vraag het fotografen die door hun lens alles net altijd even wat scherper zien en ze zeggen vrijwel zonder uitzondering dat Willem-Alexander en Máxima het ook na bijna vijftien jaar samen nog hartstikke leuk hebben. Je ziet het als ze in een onbewaakt moment op een sporttribune lekker tegen elkaar aanhangen en aan de manier waarop ze elkaar aanvullen. En aan hoe ze samen het ambt makkelijk combineren met een grapje. Ontbrekend glas tijdens een toespraak? Máxima loste het zwierig op en de koning grinnikte. Love!

Oók Royal & Feelgood

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook