5 tips om je haar sneller te laten groeien

Duurt het bij jou ook een eeuwigheid voordat die paar extra centimeters haar er eindelijk weer aan zitten? Lees dan...

Lees ook

Duurt het bij jou ook een eeuwigheid voordat die paar extra centimeters haar er eindelijk weer aan zitten? Lees dan verder, want met deze haarfijne tips kun je dit proces wat versnellen.

 1. Knip je haar
  Dit klinkt raar als je je haar wil laten groeien, maar het werkt echt. Als je je haar te lang niet knipt, raken de puntjes zo erg beschadigd, dat je haar langzaam afbrokkelt. Het is dus handig dat je regelmatig de puntjes bijhoudt. Dan wordt je haar uiteindelijk langer en gezonder.
 2. Was je haren nooit met heet water
  Een hete douche is heerlijk, maar je haar kan er helaas niet zo van genieten. Het hete water maakt je haar zwakker, droger en meer breekbaar. Dus ook in deze kou, stick to 'lauw'. 
 3. Gebruik hitte-bescherming
  Het stijlen van je haar met een föhn, steil- of krultang is de nachtmerrie van elke haarbos. Het beste is als je je haar natuurlijk laat drogen. Kan je daar niet op wachten: gebruik dan voordat je je haar gaat stijlen een hitte-beschermende crème (bijv. van Redken) die je haar beschermt.
 4. Wikkel je natte haar niet in een handdoek
  Nat haar is erg kwetsbaar. Als je je haar in een handdoek wikkelt na het wassen, kan het gelijk afbreken. In plaats daarvan kun je het zachtjes droog deppen met een handdoek. 
 5. Wees lief voor je hoofdhuid
  Vuil, olie en dode huidcellen op je hoofdhuid maken het lastiger voor nieuwe haren om terug te groeien. Masseer je hoofdhuid met je vingers elke keer dat je shampoo aanbrengt, om de viezigheid goed te kunnen verwijderen. En dan uitspoelen met lauw water he? Succes!

Lees ook: Waarom slapen met nat haar niet goed voor je is

BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook