Vrouwen die van een borreltje houden, blijken intelligenter

Ben jij niet vies van een borreltje op z'n tijd? Vind je een wijntje bij het avondeten ook echt genieten? Dan is dit de...

Lees ook

Ben jij niet vies van een borreltje op z’n tijd? Vind je een wijntje bij het avondeten ook echt genieten? Dan is dit de oorzaak…

Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat je dagelijkse behoefte van een alcoholische versnapering van vrouwen (sorry, mannen ↓ ) te maken heeft met hun intelligentie. Zo zouden hoofopgeleide vrouwen meer drinken, dan laagopgeleide vrouwen. Vrouwen die op de universiteit hebben gezeten, zouden maar liefst 86 procent meer drinken dan vrouwen van dezelfde leeftijd die lager opgeleid zijn.

Vrouwen vs. mannen

Vrouwen die dagelijks een drankje nemen, hebben een duidelijkere link met intelligentie dan mannen die net zoveel drinken. Waar het bij vrouwen een teken zou zijn van slimheid, is dat bij mannen juist het tegenovergestelde. Daarbij komt ook kijken dat vrouwen bewuster drinken. Bij mannen zit de rem er wat minder op, wat betekent dat ze geneigd zijn om een grote hoeveelheid te drinken op één avond.

Let op!

Maar even voor de duidelijkheid: dit wil natuurlijk niet zeggen dat alcohol je slimmer maakt. Absoluut niet. Uit dit onderzoek blijkt alleen dat vrouwen die regelmatig drinken, vaker hoogopgeleid zijn. Maar of dat nu uit die actie blijkt? Daarnaast is het een Brits onderzoek en we weten hoe de mensen zich daar gedragen (Geordie Shore) … Dus – mind you – hun maatstaf is wel wat anders dan die van ons. Alhoewel… ‘Oh oh daar gaan we weer’ al gezien?

Lees ook:

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook