3 overschatte must-do’s in Londen en de alternatieven

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wilt bezoeken. Iede...

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wilt bezoeken. Iedere stad kent echter wat ‘must-do’s’ die nogal overschat worden en die je dus beter kunt skippen. Waytostay goes Londen én komt met fijne alternatieven voor de gebaande paden:

1/ Winkelen bij Harrods?

Dit warenhuis in de chique wijk Knightsbridge staat wereldwijd bekend als mekka voor de meeste luxe, dure producten en de beste klantenservice. Toeristen en de rich and famous zijn er veel en graag geziene gasten. Wat betreft waanzinnig winkelen kom je bij Harrods absoluut aan je trekken, maar níet als je graag in een typisch Britse setting shopt.

In plaats daarvan: ontdek het warenhuis Liberty
Voor een charming warenhuis met karakter en een rijke historie is Liberty zonder meer de beste optie. Het in Tudor-stijl vormgegeven gebouw heeft een poppenhuis-achtig interieur en indeling, vol met in elkaar overlopende kamertjes en creatief georganiseerde ruimtes. Of je nou een compleet nieuwe garderobe wilt aanschaffen of alleen wilt ‘kijken, kijken, niet kopen’, het aanbod en de ervaring bij Liberty zal je niet teleurstellen. Na afloop kun je je smaakpapillen laten verwennen in het Engelse theecafé. Matt Bramford van Spotted by Locals beschrijft dit als dé plek om traditionele Britse gebakjes te proeven, samen met een van de 48 verschillende soorten thee! Verder vind je ook zeer originele koopjes in Leadenhall Market, die met name bekend is van de Harry Potter-films.

2/ Een hapje eten bij een internationaal restaurant

De Britse keuken heeft een slechte reputatie, en daarom mijden veel toeristen de typisch Engelse restaurants. Er is op zich niets mis met het Hard Rock Café, ware het niet dat Londen zo veel meer te bieden heeft dan hamburgers en frietjes.

In plaats daarvan: dineer als een geboren en getogen Londenaar
Groot-Brittanië heeft een hoop traditionele, authentieke gerechten. Bijvoorbeeld fish and chips en de delicatesse jellied eels (paling in gelei). Wil je je écht even een rasechte Londenaar voelen, probeer dan op z’n minst de typische pie and mash: een hartig met gehakt gevuld taartje met aardappelpuree en koriandersaus. Helaas zijn er steeds minder pie and mash-speciaalzaakjes. Een van de Waytostay-eigenaren raadt F Cooke’s aan, een eetcafé op Hoxton Street, voor de onvervalste Londense sfeer en smaak.

3/ Borough Market

Een bezoek aan een van de oudste markten, de Borough Market, is een ware ervaring. De markt is vergeven van kleuren en geuren, met gerechten en ingrediënten van over de hele wereld. Mocht je van plan zijn deze immense marktkoophal in het weekend te bezoeken, wees dan voorbereid op de overweldigende drukte; er komen massa’s mensen op deze markt af, met helaas de nodige opstoppingen en zakkenrollerij tot gevolg.

In plaats daarvan: snuffel rond op de bonte Broadway Market
Gelukkig is de Borough Market niet de enige plek om gastronomische lekkernijen en goudeerlijke boerenwaar te proeven. Broadway Market, ook op zaterdag en zondag open, is een goed alternatief. Andrew Sidford van Spotted by Locals beschrijft het als een briljante mix van verschillende stijlen en culturen, jong en oud, traditioneel en kersvers en heet-van-de-pers, waardoor er een weergaloos goede atmosfeer hangt. Qua goede markten scoort Londen hoge ogen; van eclectische vondsten op de Brick Lane Market tot het florissante assortiment bij Columbia Riad Flowers!

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws