De staatsbezoekstijl van Máxima, Camilla en Mette-Marit

Het was een drukke netwerkweek met vele verkleedpartijen voor de royals, die allemaal op hun eigen manier proberen te sh...

Lees ook

Het was een drukke netwerkweek met vele verkleedpartijen voor de royals, die allemaal op hun eigen manier proberen te shinen, Máxima in zonnig geel voorop.

Officieel gaat een staatsbezoek natuurlijk om het obligate aanhalen van banden en een gezonde handelsmissie teneinde het bedrijfsleven een handje te helpen. Zulks gaat gepaard met eindeloze toespraken en plechtigheden en zeer veel lovende woorden wederzijds. Wat heel nobel en nuttig is, maar ons gaat het – schaamteloos oppervlakkig als we zijn – vooral om wat de dames allemaal aanhebben. Want zo’n bezoek is toch ook een beetje een representatieve royal catwalk. Deze week was het driemaal raak (en één keer totally mis). 

Oranje zat Down Under

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Máxima zat met koning Willem-Alexander in Nieuw-Zeeland. Zowel vorige week in Australië als deze week bleef ze kalmpjes in haar comfortzone: veel neutrals en Natan. Een paar kledingstukken mochten op herhaling. En voor het staatsbanket schitterende ze in rood. Thema was duidelijk meer business dan bling, we pikken deze foto eruit vanwege het hilarische koningsdaggehalte. De outfit is van Natan, zowel de koning als de koningin doen iets met ‘Oranje Boven’ en die miniboa / plastic kreeft / furry wurgslang wuppie is totally Máxima. 

Team Wales ging oostwaarts

© Chris Jackson / Getty Images

Je moet het haar nageven, de hertogin van Cornwall heeft lef. In plaats van terug te vallen op risicoloze degelijke deux-pieces nam ze voor haar bezoek met Charles aan het Midden-Oosten een op de plaatselijke mode getinte garderobe mee. Harembroeken, lange tunieken, eerbetoon aan de plaatselijke cultuur, luxe stoffen, geen enkel risico van inkijk, toch lekker luchtig – ze was de absolute ster van de show. Zelfs op blote voeten, zoals hier in Abu Dhabi. Vrolijk gelakte teennagels? Check!    

De Noren vlogen naar Canada

© Lars Hagberg / ANP

Voor kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit is het haast geen doen om het nog vrij recente bezoek van William en Kate aan Canada te overtreffen. Omdat ze hun eigen adorable accessoires in Oslo bij de nanny hebben gelaten. En ook omdat Mette-Marit nu eenmaal niet zo in fashion geïnteresseerd is en erg trouw blijft aan nogal zouteloze combinaties die meer mikken op comfort dan op flatteren. Toch scoorde ze bonuspunten met een schitterende rode jas, die haar op een of andere manier aan alle kanten liet stralen. Laten we met Prinses Pastel afspreken dat ze het vaker in het primaire spectrum zoekt, qua kleding.   

En de misser…

© George Pimentel / Getty Images

Mette-Marit heeft patent op dit model: effen, saai, niet heel erg flatterend qua pronte boezem / decolleté en altijd op het randje van lomp. En laten we eerlijk zijn, dit kleedje ziet eruit alsof het per ongeluk met Haakons rode sokken is gewassen. Must do better.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Kai Schwoerer / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook