Koning Willem-Alexander reageert voor het eerst op de biografie van Juliana

Schrijfster Jolande Withuis lijkt met haar biografie over Juliana geen vrienden te maken bij het koningshuis. Ze weet in...

Lees ook

Schrijfster Jolande Withuis lijkt met haar biografie over Juliana geen vrienden te maken bij het koningshuis. Ze weet in ieder geval wel hoe ze de aandacht van onze royals moet trekken, want sinds de publicatie van Juliana – een vorstin in een mannenwereld heeft ze niet alleen een reactie opgeroepen bij prinses Irene, maar ook bij onze koning.

Prinses Irene heeft in een interview laten weten dat ze diep gekwetst is door het boek en de onthullingen die nu op tafel liggen. Haar vader wordt in het boek niet bepaald in een goed daglicht gesteld, omdat hij zijn vrouw Juliana niet trouw zou zijn geweest. Maar ook onze voormalige koningin komt niet helemaal positief uit de strijd.

Normaal gesproken zou dit een kwestie zijn waar je niet per se een reactie van het koningshuis op verwacht, maar niets blijkt minder waar. Koning Willem-Alexander heeft zich tijdens zijn staatsbezoek in Nieuw-Zeeland uitgelaten over het boek. Hij laat weten dat hij het boek niet heeft gelezen en dat hij het waarschijnlijk ook niet van plan is. Ondanks de lange vlucht naar Oceanië heeft onze koning naar het schijnt überhaupt nog geen tijd gehad om het boek open te slaan. Hij heeft tot nu toe andere prioriteiten gehad. “Ik wil wel zeggen dat ik altijd veel respect heb gehad en gehouden voor mijn grootouders. Ik had fantastische grootouders“, sluit hij af.

Hoor hier wat prinses Irene van het boek vindt:

Lees ook:

Beeld: ANP Bron: Show.nl

Laatste nieuws

Zie ook