Bewezen: Bier drinken kan helpen bij afvallen

Heb jij aankomend weekend een borrel in het vooruitzicht? Bestel dan maar een biertje, want dat kan je helpen met afvall...

Lees ook

Heb jij aankomend weekend een borrel in het vooruitzicht? Bestel dan maar een biertje, want dat kan je helpen met afvallen. Dat beweren onderzoekers van de Oregon State University. 

Tijdens het onderzoek werden 48 muizen in twee groepen verdeeld. Beide groepen kregen een vet dieet, maar één groep kreeg ook nog 30 tot 60 milligram xanthohumol, een stofje dat in bier zit, per kilo aan lichaamsgewicht toegediend. Dit deden ze twaalf weken lang. 

De wetenschappers kwamen erachter dat het stofje in bier, xanthohumol, ervoor zorgt dat de onderzochte muizen gewicht verloren. De groep muizen die de hoogste dosis kregen kwamen 22% minder aan én hun cholesterol was 80% lager. Terwijl ze hetzelfde vette dieet toegediend kregen als de andere groep.

Er is echter één probleem. De muizen hadden erg veel xanthohumol nodig om het resultaat de behalen. Als je hetzelfde aantal xanthohumol binnen wil krijgen als de muizen, moet je zoveel bier drinken dat je jezelf dood drinkt. Met mate drinken is dus nog altijd het beste idee ;-). 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: metro.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook