Royals & het Taj Mahal momentje

Elke zichzelf respecterende royal die India aandoet, maakt een tussenstop bij de Taj Mahal, voor een beeldig fotomomentj...

Lees ook

Elke zichzelf respecterende royal die India aandoet, maakt een tussenstop bij de Taj Mahal, voor een beeldig fotomomentje. En maar stralen, behalve Jetsun Pema, natuurlijk. 

De Taj Mahal is een tot de verbeelding sprekend monument in Agra. Heel happy is de plek niet: het is een mausoleum voor Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Haar man Shah Jahan liet het voor haar bouwen en is er later zelf ook bijgezet. Het symmetrische gebouw wordt gezien als een romantische ode aan de liefde. En het levert prachtige plaatjes op, mits de royal van dienst zelf een beetje meewerkt. Zoals kroonprinses Victoria van Zweden, die er stralend en goed gestyled bij zat.   

Accessorize!

© The Royal Watcher

Niet alleen scoorde Victoria zo een leuke foto, ze was bovendien zo slim om een accessoire mee te nemen. In de vorm van een foto van haar ouders bij de Taj Mahal. Omdat koningshuizen nu eenmaal dol zijn op continuïteit. Cute!

Noodtempo

© Hulton Archives / Getty Images

De Queen schijnt het bankje ’te cliché’ te hebben gevonden. Zij bezocht het monument in 1961 samen met prins Philip, maar kuierde vooral rond, met ferme pas. 

Kiekjeskoningin

© Olivier Polet / Getty Images

Koningin Paola was in 2008 met koning Albert op bezoek in Agra en hing er heerlijk de toerist uit. De zonnebril ging niet af, ze trok braaf oversloffen aan en fotografeerde zelf meer dan ze gefotografeerd werd. 

Charles’ plannen 

© Anwar Hussein / PA Images

De prins van Wales bezocht de Taj Mahal in 1980 en was vol lof over de architectuur. Hij zei dat hij hoopte dat hij er nog eens zou terugkeren, met zijn vrouw. Oh dear… 

Di’s statement

© Douglas E. Curran / ANP

De beroemdste royal foto bij de Taj Mahal is ongetwijfeld die van prinses Diana. In 1992 was ze samen met haar man prins Charles op bezoek in India. Hoewel bekend was dat het stel relatieproblemen had, wist de wereld op dat moment nog niet dat ze al grotendeels gescheiden leefden, Diana in Kensington Palace en Charles op Highgrove. De foto van eenzame Di voor een liefdesmonument was een enorm statement van de prinses over de staat van haar huwelijk. Ze nam er dan ook de tijd voor en bleef vijf volle minuten zitten. 

Omvliegmonument

© Money Sharma / ANP

Eerder dit jaar vlogen Kate en William bij hun bezoek aan India uren om zodat ze even konden poseren bij de Taj Mahal. William sprak daarbij de hoop uit dat ze zo ‘nieuwe, gelukkigere herinneringen’ zouden kunnen creëren dan die de foto van zijn eenzame moeder Diana opwekte. 

Jetsun zit het uit

© ANP

Tenslotte poseerde koningin Jetsun Pema van Bhutan bij het bekendste gebouw van de buren. Zoals je ziet had ze het ontzettend naar haar zin en straalde ze zoals gewoonlijk. Ze was vermoedelijk enorm ontroerd, want de zonnebril ging nog geen seconde af. Royal Resting Bitchface of niet, ze is er in ieder geval trouw aan.

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook