Bling! Máxima geeft staatsbezoek glans

Een asymmetrische Claes Iversen-japon en serieuze flonkers – eindelijk krijgt het staatsbezoek van koning Willem-A...

Lees ook

Een asymmetrische Claes Iversen-japon en serieuze flonkers – eindelijk krijgt het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Nieuw-Zeeland een vleugje glamour.

Na een verregende haka-ceremonie en schier eindeloze toespraken sloten de koning en koningin hun eerste dag van het bezoek aan Nieuw-Zeeland af met een staatsbanket. Máxima droeg bij haar rode japon het harpdiadeem van koningin Emma. Dit is een klassiek multifunctioneel Oranjestuk met een hoog Ikea-gehalte. Er kunnen diamanten sterren op worden gemonteerd en er kan een gekleurde steen in het voorstuk worden gezet voor weer een andere look.

Basisbling

© Patrick van Katwijk / ANP

Daar begon Máxima allemaal niet aan, ze hield het bij de basis, een uitvoering die ook door haar schoonmoeder Beatrix graag wordt gedragen. Hier zie je koning Willem-Alexander en koningin Maxima met gouverneur generaal Dame Patsy Reddy en haar echtgenoot Sir David Gascoigne tijdens het staatsbanket op de eerste dag van hun staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland. Vandaag bezoekt het koninklijk paar Christchurch waar wordt gekeken naar de gevolgen van de aardbeving van 2011 en naar de wederopbouw van de stad. De koning spreekt morgen op de slotdag van het bezoek in Auckland bij een bijeenkomst met de handelsmissie.

Lees ook:

Openingsbeeld © Robin van Lonkhuijsen / ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook