Prinses Beatrix voor het eerst in het openbaar na knieoperatie

Prinses Beatrix werd begin oktober geopereerd aan haar rechterknie. De royal heeft de afgelopen tijd thuis gerevalideerd...

Lees ook

Prinses Beatrix werd begin oktober geopereerd aan haar rechterknie. De royal heeft de afgelopen tijd thuis gerevalideerd en het herstel verliep zeer voorspoedig. Beatrix werd gisterochtend voor het eerst in het openbaar gesignaleerd na de knieoperatie. 

De prinses moest door haar operatie de opening van het Europees verpleegkundig congres voor ouderen missen, maar gelukkig had ze een goede vervanger geregeld: koningin Máxima. Doordat haar herstel zo spoedig verloopt, kon ze gisteren wél bij de veertiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt zijn. 

Beatrix at haar bammetje met 30 Leidse basisschoolleerlingen in de Hortus Botanicus. Ook aten in 255 gemeenten schoolklassen een broodje met hun burgemeester op het stadhuis. Doel van Het Nationaal Schoolontbijt is het verbeteren van ontbijtgedrag onder kinderen. Het schoolontbijt heeft jaarlijks een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton waarvan prinses Beatrix beschermvrouw is.

Zoals in de onderstaande video te zien heeft prinses Beatrix nog wel hulp nodig van een stok, maar loopt ze al behoorlijk vlot: 

Meer over prinses Beatrix:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook