Je spreekt scone waarschijnlijk al de hele tijd verkeerd uit

Je afternoon tea is niet compleet zonder een scone. Heerlijk met lemon curd of jam en wat clotted cream... Hm! Maar wist...

Lees ook

Je afternoon tea is niet compleet zonder een scone. Heerlijk met lemon curd of jam en wat clotted cream… Hm! Maar wist je al dat de kans groot is dat je de naam van deze lekkernij al tijden verkeerd uitspreekt? 

Decennia lang zijn de meningen over de uitspraak van het woord ‘scone’ verdeeld. De één geeft de voorkeur aan ‘skoon’ (als in ‘bone’), terwijl de ander ervan overtuigd is dat het echt ‘skon’ is (als in ‘gone’). Nu lijkt er voor eens en altijd een einde aan discussie te komen én hoeven we het niet langer verkeerd uit te spreken.

Uit onderzoek van YouGov spreekt 51% van de Britten scone uit als skon, terwijl 42% team skoon is. Niet alleen de regio waarin de Britten wonen speelt mee bij de uitspraak van het woord, maar ook de sociale klasse. Hoe ‘chiquer’ de mens, hoe groter de kans dat hij of zij ‘skon’ zegt. Een officieel antwoord is dit dus niet, maar het is wel duidelijk hoe de meeste mensen het nu uitspreken.

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook