Goed nieuws: mensen met een ochtendhumeur zijn positiever

Sommige mensen stappen iedere dag weer met alle gemak en een lach op hun gezicht hun bed uit, terwijl anderen elke dag b...

Sommige mensen stappen iedere dag weer met alle gemak en een lach op hun gezicht hun bed uit, terwijl anderen elke dag beginnen met een flink ochtendhumeur. Behoor jij tot de tweede groep, dan is iedere vraag die je op de vroege ochtend gesteld wordt er één te veel. En zolang er geen koffie is, blijft dat nare gevoel aanhouden.

Maar wat blijkt? Je kunt ’s ochtends nog zo bloedchagrijnig zijn, het zou juist een teken zijn dat jij positief in het leven staat. Een ochtendhumeur wordt namelijk veroorzaakt door een verstoring van je hormoonspiegel. Je lichaam maakt een paar uur voordat je wakker wordt het stofje cortisol aan; dit is het gelukshormoon. Het kan echter zo zijn dat jouw lichaam nog niet genoeg cortisol heeft aangemaakt voordat je wekker gaat, waardoor jij dus opstaat met een ochtendhumeur.

“Als dat alleen doordeweeks gebeurt, betekent het dat je waarschijnlijk een slaaptekort hebt”, aldus wetenschapper Alice Domar van het Domar Center of Mond/Body Health in Boston tegenover The Huffington Post. “Het is een teken van een drukke en overvolle agenda.” Alice beweert dan ook dat een ochtendhumeur hoort bij het leven van levensgenieters.

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws