Aanstaande prinses van Hannover heeft er zin in!

Goed nieuws voor royaltywatchers in het algemeen en het Huis van Hannover in het bijzonder. Kasteel Marienburg krijgt we...

Goed nieuws voor royaltywatchers in het algemeen en het Huis van Hannover in het bijzonder. Kasteel Marienburg krijgt weer een echt prinselijk paar met alles erop en eraan.

Het was nog niet duidelijk hoe erfprins Ernst August Jr. (33) zijn leven als getrouwd man zou gaan inrichten. Hij groeide grotendeels op in Londen waar hij zijn Russische verloofde en catsuit-ontwerper Ekaterina Malysheva (30) leerde kennen. Prins Ernst August Sr., gescheiden van tafel en bed van prinses Caroline, heeft in 2004 al zijn taken al aan zijn oudste zoon overgedragen. Om het wat kwakkelende bestaan van Kasteel Marienburg op te krikken, zou het helpen als het stel daar ook daadwerkelijk zou zijn. 

Verhuizing op komst

© Alexander Koerner / Getty Images

En dat is het geval: beiden bereiden een verhuizing naar Nedersaksen voor. Zoals de bruid zei tegen onze vriendinnen bij Bunte: “Ik verhuis volgend jaar naar Duitsland en om me voor te bereiden ben ik de taal aan het leren. Mijn nieuwe leven is straks daar.” De vraag is nog wel of ze ook daadwerkelijk op Kasteel Marienburg ↑ gaan wonen. 

Trekpleister

© PPE Agency

Het ligt meer voor de hand om het kasteel als prins en prinses zoveel mogelijk uit te baten als toeristische trekpleister. De Hannovers zijn een van de oudste adelfamilies van Europa, met een beetje glamour valt dat best te verkopen. Door het kasteel rendabel te maken kunnen ook de rest van de landgoederen worden gefinancierd. “Ik ben nog altijd graag op het kasteel,” zei Ernst August in 2014 tegen plaatselijke krant Haz. “Het voelde altijd als thuis voor me en dat is niet veranderd.” 

Leuk optrekje

© Herrenhausen Gardens

De prins woont privé in Slot Herrenhausen in ↑  Hannover. Iets zegt ons dat Ekaterina beter zal gedijen in de wereldse omgeving van een stad dan op een redelijk eenzame berg. 

Royal wedding in juli

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Ernst August en Ekaterina trouwen volgend jaar juli wel op Marienburg, het kasteel van de Hannovers. Er worden honderden gasten verwacht, waaronder het Spaanse koningspaar en een groot deel van de prinselijke familie van Monaco. Heel gezellig, zien Ernst August Sr. en zijn vrouw Caroline elkaar ook weer eens. Dat stel is in 2009 voor het laatst samen gespot, deze foto is van 2008 en ook toen was de sfeer al ijzig. 

Haastige make-over

© Huis van Hannover

Vanuit Engeland vallen wat Windsors te verwachten, Ernst August stamt in de verte af van koning Victoria. We gokken op prinses Michael van Kent en haar man, die zijn altijd wel te porren voor een feestje en hebben affiniteit met de Russische roots van Ekaterina. Die laatste werkt intussen hard aan een make-over in de vorm van een iets kuisere look. Foto’s van het aanstaande prinsenpaar zijn dan ook schaars: dit is de enige die ze hebben vrijgegeven, maar we hebben uit betrouwbare bron vernomen dat er hard wordt gewerkt aan ‘representatief materiaal.’ Yay!   

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws