Ben je graag alleen? Dan ben je super intelligent!

Moet je er niet aan dénken om op een feestje te staan en word je veel blijer van een boekje op de bank? Ben je ka...

Lees ook

Moet je er niet aan dénken om op een feestje te staan en word je veel blijer van een boekje op de bank? Ben je kapot na een middag met vriendinnen, terwijl je barst van de energie als je een dagje in de tuin werkt? Misschien heb je het niet altijd als handig ervaren dat je minder sociaal bent dan anderen, maar dat is nergens voor nodig. Je bent namelijk harstikke intelligent!

We leven in een extraverte wereld en dat maakt het soms moeilijk om toe te geven dat je liever thuisblijft met een nieuwe aflevering van je favoriete serie dan dat je staat te netwerken in een überhippe tent. Maar hé, alleen zijn ís ook hartstikke fijn en leuk. En dat is zeker niet de enige positieve kant van graag alleen zijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die graag alleen zijn, ook heel intelligent zijn!

The British Psychological Society voerde het onderzoek uit. Hiervoor werden 15.000 Britten tussen de 18 en 28 jaar vragen gesteld over hun woonsituatie, sociale interactie en geluk. Wat bleek? Mensen die intelligent zijn blijken gelukkiger te zijn als ze voldoende tijd alleen doorbrengen. “Intelligente mensen zijn minder tevreden naarmate ze hun vrienden vaker zien”, staat er in het onderzoek. 

De volgende keer dat je liever je boek uitleest dan dat je wéér naar een borrel gaat: gewoon afzeggen! 

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook