Geboren na 1954? Dan moet je langer doorwerken

Ben je na 31 december 1954 geboren? Dan is genieten van je oude dag weer iets verder van je verwijderd. De AOW-leeftijd...

Lees ook

Ben je na 31 december 1954 geboren? Dan is genieten van je oude dag weer iets verder van je verwijderd. De AOW-leeftijd gaat namelijk weer verder omhoog. 

Het uitblazen van 67 kaarsjes op je verjaardagstaart staat niet langer gelijk aan de dag dat je met pensioen mag. Als je na 1954 bent geboren dan zul je drie maanden langer moeten doorwerken, wat de nieuwe pensioenleeftijd 67 en drie maanden maakt. 

De AOW-leeftijd is verhoogd door een hogere raming van de levensverwachting van Nederlanders, gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek. De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting: hoe ouder we worden, hoe langer we moeten werken. Als de levensverwachting blijft stijgen, moeten we in 2025 werken tot we 68 jaar zijn. 

Veel mensen zijn niet blij met de verhoging van de pensioenleeftijd. Ruim 44 procent van de zestigplussers is boos of zeer boos over de verhoging. Als je niet veel verdient en geen pensioen hebt opgebouwd, is het erg kostbaar en dus bijna onmogelijk om eerder te stoppen dan de pensioenleeftijd. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron volkskrant.nl

Laatste nieuws

Zie ook