Adorable: prins Harry de Olifantenredder

Prins Harry heeft geholpen met een van de grootste olifantenverhuizingen in de geschiedenis van het Afrikaanse wildbehee...

Lees ook

Prins Harry heeft geholpen met een van de grootste olifantenverhuizingen in de geschiedenis van het Afrikaanse wildbeheer en praat je persoonlijk bij over zijn avontuur.

Harry, die het gek genoeg normaal vindt om te jagen in Duitsland, Engeland en Schotland, ijvert in Afrika al een hele tijd voor de bescherming van wilde dieren. Deze zomer maakte hij in Malawi van dichtbij mee wat Rangers, vrijwilligers en natuurbeschermers allemaal doen om wilde dieren te beschermen tegen stropers. “Ik merk hier een van de jonge mannetjes, zodat hij makkelijker te identificeren is als de familie wordt losgelaten op hun nieuwe plek,” zegt hij. “Het maakt het ook makkelijker om ze samen te houden. De verf verdwijnt na een paar dagen.” Hij nam tijdens de hele operatie ook nog even de tijd voor een↓ jumboknuffel. Swoon! 

© Kensington Palace / Prins Harry

Duwen & trekken

© Kensington Palace / AFP

“Hier proberen we een olifant om te duwen,” zegt de prins. “Deze jongeman vocht tegen het verdovingsmiddel en wilde weglopen naar de bomen. Vandaaruit zou het voor ons erg lastig zijn geweest om hem nog in de truck te krijgen. We volgden de aanwijzingen op van Kester Vickery van Conservation Solutions en André Uys, de dierenarts. Uiteindelijk bezweek de olifant voor prins Harry’s charmes de verdoving. 

Goede contacten

© Kensington Palace / AFP

Prins Harry: “Lawrence Munro leerde ik vorig jaar in Zuid-Afrika kennen en we hebben sindsdien contact gehouden. We hebben hem zo ver gekregen om een geweldige toespraak te houden bij de diploma-uitreiking van Ranger-studenten in het Kruger Park. Dit jaar werkt hij als operations managers in Liwonde voor de Afrikaanse reservaten.” 

Eigenwijze stier

© Kensington Palace / AFP

“Deze grote stier weigerde om te gaan liggen nadat hij was beschoten met het verdovingspistool,” zegt prins Harry. “Pas na zeven minuten begon het middel te werken en raakte hij semi-bewusteloos, wat hem er niet van weerhield om te blijven schuifelen. Ze hebben de neiging om zich op bomen, in een rivier of op mensen te richten in deze staat. Hier proberen we hem af te remmen!” Eén ding is duidelijk: olifanten zijn totaal niet onder de indruk van goed bedoelende koninklijke hoogheden. 

Grote verhuizing

© Kensington Palace / AFP

Deze foto maakte Harry zelf: “Kester Vickery van Conservation Solutions probeert hier deze olifantenstier te laten liggen! In totaal zijn er 252 olifanten verhuisd van Liwonde National Park en het waren altijd de mannetjes die een beetje extra moeite kosten. Ze wonen nu allemaal lekker in het Nkhotakota Reservaat, waar er meer ruimte is om de familie uit te breiden.”

Harry over ‘zijn’ olifanten

Meer over prins Harry

Openingsbeeld © Kensington Palace / AFP

Laatste nieuws

Zie ook